EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi öğrencileri “PLAY” tuşuna bastı
Sude Muhtaroğlu- Merve Seven- Marjila Sarwari
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin, yan dal olarak aldıkları ‘Grafik Tasarım’ dersi kapsamında hazırladıkları “PLAY Albüm Kapağı Sergisi” müzik ve tasarım meraklılarıyla buluştu. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ekin Boztaş’ın öncülüğünde hazırlanan sergide popüler albüm ve single kapakları genç sanatçılar tarafından çağdaş bir anlayışla yeniden yorumlandı. Sergi izleyicileri hem nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor hem de modern sanatın güncel yansımalarını sunuyor.
Serginin açılışına EÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Betül Meydan, Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, EÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Avşar Ardıç, Doç. Dr. Alev Ateş Çobanoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Serginin açılışında konuşan EÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Betül Meydan, “Kendini ifade etmenin birçok yolu var. Biz akademide yazıyı kullanıyoruz, görsel sanatlar da görsellik ön plana çıkıyor. Buradaki eserleri müziğin ve görsel sanatların birleşimi olarak görüyorum. Müzikten yola çıkarak bir görselleştirme var. Her eserde yaratıcılığı görmekteyiz. Özgün eserler için hepinizi tebrik ediyorum. ‘Play’ sergisini keyifle gezeceğiz. Hepinize teşekkürler, emeğinize sağlık” diye konuştu.
Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, “Bu yıl atölye sergilerimizin ikincisini yapmaktayız, albüm kapağı sergisi olan ‘Play’ çok keyifli ve gezmeye değer bir sergi. Hocamızın ve öğrencilerimizin emeklerini kutlarım” dedi.
“Öğrencilerimiz özgün işlere imza attılar”
Sergiyi düzenleyen Doç. Dr. Ekin Boztaş, “Sergide yer alan albüm kapaklarının hiçbiri, gerçek hayatta müzik marketlerinde bulunan albüm kapakları değil. Öğrencilerimizin kendi eserleri. Öğrencilerin kendi dinledikleri ve sevdikleri albümlerden oluşmakta. Albüm kapağını özgün bir şekilde tasarlarken hikâyesi, özellikleri ve içindeki parçalara göre tasarladılar. Kendi hisleri ve yaratıcılıkları doğrultusunda eşi benzeri olmayan özgün işler çıkarttılar. Albümler için tasarımları yaparken ne düşündükleri, albüm kapakları üzerindeki metinlerde yer almakta. Sergi konseptimizde bir ses unsuru da var. Bu ses unsuru sergide kullanılan 40 farklı albümün içerisinde mikslenerek yapılmıştır. Tarzdan tarza değişen müzikler var. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz” dedi.
“Tasarımın gücünü hissettirmek istiyoruz”
Grafik Tasarımı 3’ncü sınıf öğrencisi Aleyna Nur Canlı, “Bu sergi bizim için uzun bir yolculuğun ürünüdür. Grafik tasarımı dersimizin çalışma konularından biri olan albüm kapağı tasarımı kavramının değerini öğrenirken, sanatın ve estetiğin yardımıyla tasarımın gücünü bir kez daha görmüş olduk. Her birimiz kendi bakış açımızı, yaratıcılığımızı ve derslerimizden edindiğimiz kişisel deneyimlerimizi çalışmalarımıza yansıttık. Ortaya çıkan tasarımlar bizim için sadece birer tasarım değil aynı zamanda hikâyelerin ifadesidir. Çünkü bu çalışmaları gerçekleştirirken albümlerin hikâyelerinden de yola çıktık. Sergimiz sadece görsel deneyim değil aynı zamanda bir tasarım aracıdır. Tasarımlarımızla izleyicileri etkileyip düşündürürken bir yandan da tasarımın gücünü hissettirmek istiyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
“PLAY” sergisi EÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonunda 2 Mayıs’a kadar müzik ve tasarım meraklılarına açık olacak.