Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesinde mezunlar kep attı

Ege Üniversitesi (EÜ) Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı mezunları düzenlenen törenle  uğurlandı.

Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan mezuniyet törenine,  EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜ Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Usta Yeşilbalkan, EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. A. Betül Avcı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Ersan,  “Öğrenciyi merkeze alarak temel değerlerine bağlı, mesleki ve kültürel olarak donanımlı, değişime açık, bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş bireyler yetiştiren, öncü ve atılımcı misyonuyla 1955 yılından beri faaliyette bulunan ülkemizin en köklü kurumlarından birisidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözleriyle ifade ettiği anlayışın takipçisiyiz. Amacımız, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyası ile örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, örgütsel bağlılık ve aidiyetin yüksek olduğu, dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eşdeğer bir eğitim ve araştırma kurumu olmayı sürdürmek ve geleceği üreten Türkiye hedefine daha fazla katkı sunmaktır.’’ dedi.

EÜ Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Usta Yeşilbalkan, “Ege Üniversitemiz öğrenci odaklı, eğitim-öğretimde kalite öncelikli, uluslararasılaşma, dijitalleşme ve araştırma üniversitesi hedefleri olan köklü ve saygın bir eğitim kurumudur. Bu kurumun bir parçası olarak Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü, alanında uzman nitelikli akademik kadrosu ile iletişim, işbirliği becerileri güçlü, araştırma ve sorun çözme becerilerine sahip, sürekli kendini geliştirebilen Çocuk Gelişimciler yetiştirmektedir. Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak; yenilik ve değişimlere duyarlı, mesleki standartlar düzeyinde hizmet veren, eğitim, yönetim ve araştırmalarda rol ve sorumluluk alarak mesleki kariyerlerini geliştiren, toplumun sorunlarına duyarlı, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş çocuk gelişimciler yetiştirmeyi ilke edindik.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir