Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi 60. Dönem mezunlarını uğurladı

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 55 Ege Kampüs Tören Şölen Alanında gerçekleşti.  Törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dr. Banu Yücel, “Bugün burada, Fen Fakültemizin mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fen Fakültesi, kuruluş sırası bakımından üniversitemizin üçüncü fakültesi olduğu gibi Türkiye’nin de üçüncü Fen Fakültesidir. Bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm Fen Fakültesi ailesi adına herkese teşekkür ediyor, törenimize hoş geldiniz diyorum.   Fen Fakültesi bu sene 60. Dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu gurur sadece üniversitemiz ve fakültemize ait değil çocuklarının bu günlere gelmesinde her türlü fedakârlığı gösteren anne-babalar, aile büyükleri ve şu anda eğitimini başarı ile bitiren mezunlarımıza aittir” diye konuştu.

“Donanımınızı, toplumun yararına kullanmanız büyük önem taşıyor”

Mezunlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Dr. Banu Yücel, “Sizler bu noktaya ulaşana kadar büyük çabalar sarf ettiniz. Üniversitemizde geçirdiğiniz yıllar boyunca hem akademik hem de kişisel anlamda büyük adımlar attınız. Projeleriniz, araştırmalarınız ve sosyal faaliyetlerinizle hepimizi gururlandırdınız. Eğitiminiz, sadece bilgi edinmekle sınırlı kalmamalı. Sizlere sunulan bu donanımı, toplumun yararına kullanmanız büyük önem taşıyor. Karşılaşacağınız her zorluk, aslında birer fırsattır. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirip, hayat boyu öğrenme ve gelişme sürecinizi devam ettirmenizi temenni ediyorum. Sözlerime son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı diliyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu.

“Geleceğe umutla bakıyoruz”

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz “Bugün burada, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nin 60. Dönem mezunlarını kutlamak için toplandık. Hepinize hoş geldiniz diyorum ve bu mutlu günü bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bugün, uzun ve zorlu bir yolculuğun sonuna geldiniz. Bu yolculuk, bilgi ve tecrübe kazanmanın, kişisel gelişim ve büyümenin bir dönemi oldu. Bugün burada, elde ettiğiniz başarıları kutluyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Sizler, fen bilimleri alanında edindiğiniz bilgi ve becerilerle donatıldınız. Araştırma yapma, problem çözme ve eleştirel düşünme yeteneklerinizle, toplumun karşılaştığı zorluklara çözüm bulma potansiyeline sahipsiniz. Bilimin ve teknolojinin hızla ilerlediği bu çağda, sizlerin katkıları her zamankinden daha değerli olacak. Bu süreçte sizlere rehberlik eden, bilgi ve tecrübelerini cömertçe paylaşan değerli akademisyenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Onların özverili çalışmaları, sizlerin bugünlere gelmesinde büyük rol oynadı. Ayrıca, sizlere her zaman destek olan ailelerinize de teşekkür etmek istiyorum. Onların sabrı, sevgisi ve desteği olmasaydı, bu anı yaşamak mümkün olmazdı” diye konuştu.

“Öğrenme hayat boyu süren bir yolculuktur”

Mezunlara seslenen Dekan Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Mezuniyetiniz, yeni bir başlangıcın habercisidir. Sizler, burada edindiğiniz bilgi ve tecrübelerle, gelecekte önemli başarılara imza atacak, bilime ve topluma katkı sağlayacak bireyler olacaksınız. Unutmayın ki, öğrenme hayat boyu süren bir yolculuktur. Kendinizi sürekli geliştirin, yeniliklere açık olun ve topluma faydalı olmayı hedefleyin. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi olarak, sizlerle gurur duyuyoruz. Gelecekteki başarılarınızın bizleri onurlandıracağına inancımız tamdır. Yolunuz açık, şansınız bol olsun. Bu özel günü bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkür eder, tüm mezunlarımıza hayatlarının yeni döneminde başarılar dilerim” dedi. 

“Hayal gücü bilgiden daha önemlidir”

Genç mezunlar adına konuşan Fakülte birincisi Bahtınur Şener ise “Bugün burada hayatımızın en önemli dönüm noktalarından birinde birlikte olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu önemli günümüzde bizlere ışık tutan, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözüyle yol gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de minnetle anıyor, ona teşekkürlerimi sunuyorum.  Fen Fakültesinden mezun olmak, uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından geldiğimiz bu noktada, hepimizin emeği ve çabasıyla taçlandırıldı. Bu kürsüde fakültemizin birincisi olarak sizlere hitap etme onurunu yaşarken, her birimizin farklı yaşam öykülerine sahip olduğu düşüncesine değinmek istiyorum. Ailelerimizin, hocalarımızın ve biz öğrencilerin birbirinden farklı ve değerli hikâyeleri. Bu yüzden bugün beni buraya getiren inandığım hikayelerimden bahsetmek istiyorum. Fen Fakültesine başladığımda, kendimi geliştirmenin ve potansiyelimi en üst seviyede kullanmanın peşine düşmüş gibiydim. Her ders, her araştırma ve her yeni bilgi, bu keşif yolculuğumda beni daha da güçlendirdi. Diğer taraftan bir bilim dehasının dediği gibi ‘Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.’ Bu söz, bilginin ötesinde hayal gücünün de önemini vurgulayarak, bana her zaman ilham vermiştir. Ancak hayallerimiz günlük hayatımızda ritüel benzeri tekrarlanmadığı sürece gerçekleşmez. Eğer hayalinizle örtüşen bir hedef belirleyip ona dokunmayı başarabilirseniz o hayal zaten günlük hayatınızın bir parçası haline gelecektir. Ayrıca başkaları için yaşamayı öğrenmek. Kendi acılarımızdan önce başkalarının acılarına ağlamak, başarıyı önce başkaları için faydalı olabilecek bir kavram olarak hayatımıza iliklemek bizim bu dünyayı değiştirebilmemizi sağlar. Gelin bu dünyayı birlikte değiştirelim. Bugün burada, bu misyonla geçirdiğim üniversite hayatımı ve bu hedeflere ulaşma çabalarımı paylaşmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Bahtınur Şener, “Üniversite hayatım boyunca bir çok sosyal sorumluluk projelerine ve akademik çalışmalara katılarak birçok deneyim elde etme fırsatım oldu. Benim hikâyemden çıkardığım ve sizlerle paylaşmak istediğim şey şu. Hayat bazen sabır ve disiplinle çalışmayı gerektirdiği kadar aile, hocalar ve arkadaşlardan oluşan harika bir ekip çalışması ve dayanışmasıdır. Ailemin her zaman yanımda olmaları, hocalarım, arkadaşlarım, hayallerim ve başarı öyküm beni bugün Teknokent’te bir yazılım firmasına kabul almama götüren adımlardı. Bütün dönem arkadaşlarımın mezuniyetlerini tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyor ve sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir