Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Orhun Değişim Programı kapsamında EÜ’ye konuk olan öğrencilere veda toplantısı düzenlendi

Orhun Değişim Programı ve ikili protokoller kapsamında, Ege Üniversitesine gelerek eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler veda toplantısında buluştu. EÜ Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. A. Candaş Adıgüzel Zengin, Orhun Değişim Programı Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Şahin, Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Fedakar ile öğrenciler katıldı.

Toplantıda, 2023-2024 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında Ahmet Yesevi Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Kokand Üniversitesi, Atyrau Üniversitesi, Azerbaycan Diller Üniversitesi ve Sarsen Amanzholov Doğu Kazakistan Üniversitesinden gelen 25 öğrenci, Ege Üniversitesi deneyimini değerlendirdi.

Değişim programının öğrenciler adına oldukça verimli geçtiğini ifade eden Prof. Dr. A. Candaş Adıgüzel Zengin, “Orhun Değişim Programı üye üniversiteleri içerisinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılında en çok başvuru alan ve en fazla kabul veren üniversite olan Ege Üniversitesi, 58 öğrenciyi, öğrenci odaklı kaliteli eğitimiyle buluştururken 27 öğretim üyesini de akademik çalışmalar yapmak üzere misafir etti. Ege Üniversitesinin eğitim kalitesiyle bilgi ve becerilerine katkı sağlayan öğrencilerimiz, yüksek lisans ve doktora programlarıyla yeniden Ege’ye dönmek istediklerini, edindikleri bilgileri ve yaptıkları akademik çalışmaları kendi üniversitelerindeki arkadaşları ile paylaşmak için sabırsızlandıklarını belirttiler. Ege Üniversitesinin öğrenci dostu fiziki ve sosyal imkanlarından faydalanan öğrencilerimiz; bahar şenliği, geziler ve konserler gibi etkinliklere katılıp, farklı kültürlerle buluşarak güçlü ilişkiler kurdular” dedi.

Prof. Dr. Adıgüzel Zengin “Ege Üniversitesinin 9 fakülte ve 16 bölümünde eğitim alan öğrencilerimiz, alanlarının yanı sıra Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) tarafından düzenlenen üniversite içi eğitimlerden de faydalanarak sertifika alma imkanı buldu. Türk Dünyası için büyük öneme sahip olan ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından markası koruma altına alınan Uluslararası Turan Film Festivaline de katılan öğrencilerimiz, festivale katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler” diye konuştu.

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’nin başkanlığında yürütülen Orhun Değişim Programı, Türk kültürü ve tarihi bakımından ortak değerler taşıyan ülkeler arasında akademik bir bağ kurmayı amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir