Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi Proje Takımları TEKNOFEST Adana için hazır

TEKNOFEST 2024, Adana’da Teknoloji Tutkunlarını Bir Araya Getirecek

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen festival, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin desteğiyle gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST, 4,5 milyondan fazla teknoloji meraklısını buluşturmuştu. Bu yıl ise TEKNOFEST Akdeniz kapsamında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Ege Üniversitesi öğrencilerinden oluşan takımlar da bu büyük festivalde yarışmayı sabırsızlıkla bekliyor.

Ege Üniversitesi bünyesinde TEKNOFEST için ciddi hazırlıklar gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyanın en büyük teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST, bugüne kadar yaklaşık 10 milyon misafiri ağırladı. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, üç farklı TEKNOFEST organizasyonu gerçekleştirildi ve bu etkinliklerin sonuncusuna İzmir olarak ev sahipliği yaptık. Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te üniversitemizden üç takımımız Türkiye ikinciliği elde ederken, bireysel kategoride bir öğrencimiz yine Türkiye ikincisi oldu. Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi misyonu doğrultusunda; fen, mühendislik, bilişim, yapay zekâ, uzay ve havacılık alanlarında insan kaynağını yetiştirmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen, dünyanın en büyük bilim fuarları arasında yerini alan TEKNOFEST’in, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da düzenlenecek olan ayağı için de büyük bir heyecanla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencilerimizin oluşturduğu, EHA takımının ALS hastalığı ile ilgili projeleri, TEKNOFEST 2024’te yarı finale kalan 5 takımdan biri olurken, Ege Vortex Takımımızın tasarladığı tam otonom İHA ise, ‘Savaşan İHA’ kategorisinde yarışarak Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmaya hazırlanıyor” dedi.

“Tüm teknolojiseverleri Adana’ya davet ediyorum”

Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesinde TEKNOFEST’in önemli bir yere sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü olan bir araştırma üniversitesi olarak bütün gücümüzle paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyduğumuz TEKNOFEST Adana için hazırız. Ege Üniversitesi olarak tüm birimlerimizle ve gücümüzle TEKNOFEST Adana için proje geliştiren başta öğrencilerimiz olmak üzere her bir mensubumuzun ihtiyaç duyduğu her türlü desteği veriyor, heyecanlarını paylaşıyoruz. Bu eşsiz teknoloji festivalini ülkemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, başta üniversitemiz mensupları olmak üzere tüm teknoloji tutkunlarını 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’ya davet ediyorum” dedi.

“Teknoloji Geliştiren ve Üreten Bir Türkiye”

Festivalde, gökyüzünde görsel şölen sunan hava gösterileri, simülasyon deneyim alanları, sponsor markaların etkinlik stantları, sergiler, gösteriler, konserler ve bilim şovları gibi birçok etkinlik yer alacak. Ayrıca, TEKNOFEST Keşif Oyunu ve bilim atölyeleri ile ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatılacak. TEKNOFEST 2024 kapsamında düzenlenen TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları için bu yıl ilk kez Antalya’da 25 yarışmanın final değerlendirmeleri gerçekleştirilecek. Yapay zekâdan haberleşmeye, biyoteknolojiden tarım teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede yarışan gençler, projeleriyle en iyisi olmak için kıyasıya rekabet edecek. Yarışma şampiyonları ise ödüllerini almak üzere Adana’da düzenlenecek festivalde sahneye çıkacak. Teknoloji yarışmalarına bu yıl 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvuruda bulundu. 49 ana kategori ve 127 alt kategoride düzenlenen yarışmalarda, yarışmacılara 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Ayrıca, geçmiş yıllarda yarışan TEKNOFEST yıldızları, Adana’ya özel bir etkinlikle TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi’nde bir araya gelecek. TEKNOFEST 2024, “Teknoloji Geliştiren ve Üreten Bir Türkiye” hedefiyle Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yaparak teknoloji tutkunlarını buluşturacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir