EÜ’den 117 öğrenci ve öğretim elemanı TÜBİTAK programlarından destek almaya hak kazandı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) burs ve destek programları sonuçlarına göre Ege Üniversitesinden 117 öğrenci ve öğretim elemanı destek almaya hak kazandı. Ege Üniversitesinin araştırma üniversitesi olma hedefine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Rektör Budak, TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrenci ve öğretim elemanlarını tebrik etti.
TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) kapsamında Ege Üniversitesinden 64 lisans öğrencisinin desteklenmesine karar verildi. Ayrıca, Ege Üniversitesinden 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programında 14, 2210-A Genel Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programında 8, 2210-C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programında 1, 2210-D Sanayiye Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programında 4, 2211-A Genel Yurt İçi Doktora Burs Programında 10, 2211-C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Doktora Burs Programında 2, 2214-A Yurt Dışı Araştırma Burs Programında (Doktora öğrencileri için) 6, 2218-Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programında 3, 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında 4 öğrenci ve öğretim elemanının desteklenmesine karar verildi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesine yönelik önemli çalışmaları gerçekleştiren TÜBİTAK, gençlerin Ar-Ge kültürü kazanmaları ve araştırma ekosistemine ilk adımlarını atmalarını teşvik etmek amacıyla çok önemli programları yükseköğretim sistemi ile buluşturdu. Katılımcı ve yenilikçi vizyonuna süreklilik kazandırmak için geleceğin bilim ve teknoloji dünyasının yıldızlarını desteklemeyi sürdürüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan ve ülkemizin milli teknoloji hamlesine önemli katkı yapacak olan Stajyer Araştırmacı Burs programı başta olmak üzere TÜBİTAK’ın pek çok programı kapsamında üniversitemiz öğrencileri ve öğretim elamanları destek almaya hak kazandı. Egeli genç bilim insanları, dahil oldukları bu programlar sayesinde hem bilim temelli bilgi ve teknoloji üretecek hem de yenilikçiliği, inovasyonu, girişimciliği öğrenerek Ar-Ge kültürü ve tecrübesini kazanıp; kişisel ve entelektüel becerilerini geliştirecekler. Üniversite sıralarında öğrendikleri teorik bilgiyi pratiğe aktaracaklar. Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesine önemli katkı sağlayacaklar” dedi.
Geleceğin bilim insanlarını ve araştırmacılarını yetiştirmek amacıyla ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek EBİLTEM bünyesinde Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini hayata geçirdiklerini ifade eden Rektör Budak,“ Merkezimizde gençlerimize Ar- Ge kültürü kazandırıyoruz. Üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olma hedefine yönelik bilgi ve teknoloji geliştirilmesi, proje hazırlanması, bu projelerin patent alarak ticarileştirilmesi yönünde önemli eğitimler veriyor, çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca, üniversitemizle sanayi kuruluşları arasında işbirliklerinin oluşturulması ve bölge sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede geliştirilmesine yardımcı olunmasına yönelik olarak hizmetler veriyoruz. Bu vesile ile TÜBİTAK Programları kapsamında projesi kabul gören öğrencilerimizi, proje yürütücüsü ve danışman hocalarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.