Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TECCHED Zenginleştirilmiş E-Kitap Ege Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Teknoloji destekli iklim değişikliği eğitiminin bir çıktısı olan TECCHED (Teknoloji Destekli İklim Değişikliği Öğretim Programının Tasarlanması)  zenginleştirilmiş kitabı, Ege Üniversitesinde 100’ün üzerinde öğretmen adayı ve öğretim üyesine tanıtıldı. Etkinlik sırasında TECCHED ekibi; zenginleştirilmiş kitabın içeriği, amacı ve yapısı hakkında bir sunum yaptı ve iki örnek ders planı paylaştı.

Kitabın içeriği ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahadır Namdar, “TECCHED zenginleştirilmiş kitabı; iklim değişikliğinin nedenleri, iklim değişikliğinin etkileri, azaltma ve uyum stratejileri olmak üzere dört farklı öğrenme modülünden oluşuyor. Modüllerin arkasındaki sorularla konuların pekiştirilmesi sağlanıyor. Her modül kendi içinde yaklaşık 5 üniteden oluşuyor ve her ünite sonunda değerlendirme soruları yer alıyor. Türkiye’den Ege Üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesinin de yer aldığı, Avrupa Birliği tarafından desteklenen uluslararası TECCHED projesi; Bulgaristan Ruse Üniversitesi, Letonya Liepaja Üniversitesi, Litvanya Vytautas Magnus Üniversitesi, İspanya’dan EOLAS, Belçika’dan EUROGEO paydaşlığında gerçekleştiriliyor. TECCHED (Teknoloji Destekli İklim Değişikliği Öğretim Programının Tasarlanması) ile öğretim üyelerinin pedagojik yetkinlikleri artırılarak öğretmen adaylarına iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasında karakter ve değerlerin önemini öğretmeleri sağlanıyor. Bu öğretmen adaylarının becerilerini gelecekteki öğrencilerine aktarmaları ve değişim yaratmaları bekleniyor” dedi.

Daha sonra katılımcılara zenginleştirilmiş kitabın içeriğini keşfetmek için geniş zaman tanındı. Ders planlarında özellikle ‘karakter ve değerler’ konusuna önem verildi. Katılımcılar zenginleştirilmiş kitabı inceledikten sonra fikir ve önerilerini paylaştılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir