Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi 11. EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl rekor başvurunun yapıldığı 11. EgeArt Kısa Film Yarışması’nda ödüller, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı, yarışma jüri üyeleri, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren EÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Ersan “Sizlere, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın selamlarını iletmek istiyorum. Genç sinemacılar için yeteneklerini sergileme ve uluslararası alanda tanınma fırsatı sunan EgeArt, sinema dünyasının geleceğine ışık tutuyor. Ege Üniversitesi olarak bizler de genç sinemacıların yeteneklerini sergilemeleri adına bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl, yarışmamıza rekor sayıda başvuru aldık. Dünyanın dört bir yanında yarışmamıza 3 bin 37 başvuru yapıldı. Bu sayı ve çeşitlilik EgeArt’ın uluslararası bir sanat platformu olma yolunda ilerlediğinin en önemli kanıtlarından birisidir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül alan tüm sanatçıları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından jüri üyeleri; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Ulusal Belgesel Filmler Juri Başkanı TRT Belgesel Koordinatör Yardımcısı Nilay Bilgen, Uluslararası Kısa Filmler Juri Başkanı Azerbaycan Sinema Ajansı Şube Müdürü Rufat Garazade, Ulusal Kurmaca ve Animasyon Filmler Jüri Başkanı Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Yiğit Açık ve EÜDTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey’e teşekkür belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan tarafından takdim edildi.

Ege Üniversitesi 11. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri  Kısa Film Yarışması’nda; İran 538, Türkiye 527, Hindistan 195, Brezilya  149, İspanya 132, Çin 118, Rusya Federasyonu 96, Amerika Birleşik Devletleri 95 ve Fransa 86 film olmak üzere 3037 film yarıştı.

Ödüller sahiplerini buldu

11. EgeArt Kısa Film Yarışması’nda Ulusal Belgesel Ödüllerinde birinciliği “Ada” filmiyle Mahmut Taş, ikinciliği “One Woman’s Story” filmiyle Selin Aktaş, üçüncülüğü “Cage – Free Goat” filmiyle Şenol Çöm, Mansiyon Ödülünü ise “My Name is Women” filmiyle Oğuz Yaman aldı. Ulusal Animasyon ödüllerinde birinciliği “Take Your Hands Off” filmiyle Niyazi Özyurt, ikinciliği “Uzak” filmiyle Balkan Akarsel, üçüncülüğü ise “Orphan” filmiyle Birdal Deniz Çakmak ve Mehmet Emir Doğan kazandı. Ulusal Kurmaca Ödüllerinse ise birinciliği “Loop” filmiyle Alparslan Akdemir, ikinciliği “Quandray” filmiyle Ebubekir Sefa Akbulut, üçüncülüğü ise “Hypnotic” filmiyle Ramazan Yıldırım elde etti.

Uluslararası Animasyon Ödüllerinde birinciliği Birleşik Krallık’tan “Unpacking” filmiyle vertiy Board, ikinciliği Uruguay’dan  “Where are you From?” filmiyle Juan Cristini, üçüncülüğü ise İran’dan “The Splint” filmiyle Mehdi Sedigli aldı. Uluslararası Belgesel Ödüllerinde birinciliği Almanya’dan “Her Erlic’s Book in Schonbeg” filmiyle Samare Gozal, ikinciliği Portekiz’den “The Sands of Time” filmiyle Antonio Aleixo, üçüncülüğü ise İran’dan “One Who Watches” filmiyle Komeil Soheili elde etti. Uluslararası Kurmaca Ödüllerinde birinciliği Kuzey Makedonya’dan “Frame of  Mind” filmiyle Alesandra Karadalevska, İkinciliği Rusya’dan “Samurai” filmiyle Katrina Romanova, üçüncülüğü ise Rusya’dan “The Man Who Loves Flowers” filmiyle Elena Maksuta kazandı.

Ödül töreninin sonunda EÜ Devlet Türk Musikisi akademisyenleri tarafından “Yeşilçam’dan Nameler” müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir