Ostrava Üniversitesi ekibi Ege’ye konuk oldu
İki üniversite arasında iş birliğinin temeli atıldı
Ostrava Üniversitesi ekibi Ege’ye konuk oldu
Çekya Ostrava Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi (The Knowledge and Technology Transfer Centre of the University of Ostrava – KTTC UO) yönetici ve uzmanları, iki hafta süren personel deneyim paylaşımı programı kapsamında Ege Üniversitesine konuk oldu. Ekip, ziyaret boyunca Ege Üniversitesinin özellikle Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile ilgili uzmanlardan bilgi aldı.
Ostrava Üniversitesinden temsilcileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Program kapsamında Türkiye’de Araştırma ve İnovasyon Ekosistemi, Ulusal Ar-Ge Politikası ve Ege Modeli hakkında misafirlerimizi bilgilendirdik. Ayrıca TTO uzmanları tarafından Ege Üniversitesi özelinde Ar-Ge sistematiği, inovasyon, projeler, üniversite-sanayi iş birliği, destek programları, teknoloji transferi, fikri sınai mülkiyet hakları, girişimcilik ile ilgili karşılıklı ayrıntılı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunduk. EÜ EBİLTEM-TTO’nun akademisyenler, sanayiciler, girişimciler ve öğrencilere sunduğu hizmetleri anlattık. Daha önce gerçekleştirdiğimiz kapsamlı etkinliklerden örnekler paylaştık. Üniversite-Sanayi İş birliği ve girişimcilik konusunda iyi uygulama örnekleri olarak firma temsilcileri de deneyimlerini misafir ekibimize aktardı. Ege Üniversitesi olarak uluslararası iş birliklerine her zaman önem veriyoruz. Ostrava Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyarız” dedi.
“EBİLTEM olarak bu tür iş birliklerine daima açığız”
Farklı ülkelerde benzer faaliyetler yürütmekte olan iki kurumun temsilcilerinin yaptığı deneyim paylaşımının büyük önem taşıdığını söyleyen EÜ EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Şenay Şanlıer, “Biz bu anlamda iş birlikleri, personel değişim ve staj programlarına her zaman açığız. Kendi ekosistemimizdeki sistematiği ve uygulamaları karşı tarafa aktarırken teknoloji transferi, üniversite-sanayi işbirliği, fikri mülkiyet hakları ve girişimcilik gibi konuların farklı coğrafyalarda ne gibi uygulamalarla hayata geçirildiği konusunda fikir sahibi olma fırsatını yakalıyoruz” diye konuştu.
“EÜ’nün teknoloji transferi ile ilgili çalışmalarını öğrenme fırsatı bulduk”
Ostrava Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Merkezi Müdürü Lukáš Straňák ise “Türkiye’de ulusal ve bölgesel düzeyde araştırma ve yenilik ekosisteminizin yanı sıra Ege Üniversitesi’nin teknoloji transferi ile ilgili çalışmalarını öğrenme fırsatı yakaladığımız bir staj ve seyahat programı oldu. Hali hazırda başlattığımız bu güzel işbirliğini derinleştirmeyi ve gelecekte farklı faaliyetler altında tekrar buluşmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.
Ostrava Üniversitesi ekibi; Ege Üniversitesi Teknoparkı, Ege Üniversitesi Merkez Laboratuvarı EGEMATAL ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) gibi birimlerle temas kurduktan sonra üniversiteden ayrıldı.