7 yılda Türkiye dahil 25 ülkeden 976 makale
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Ege Çocuk Vakfının iş birliğinde 2014 yılında yayım hayatına başlayan The Journal of Pediatric Research (JPR) adlı dergi, 7 yılda Türkiye dahil 25 ülkeden 976 bilimsel makaleyi tıp dünyasıyla buluşturdu. EÜTF Hastanesi Başhekim Yardımcısı aynı zamanda derginin baş editörlerinden olan Prof. Dr. Özgür Çoğulu, çocuk sağlığı ve hastalıklarına yönelik güncel bilimsel çalışmaların yer aldığı derginin, literatüre önemli katkılar sunduğunu söyledi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Ege Çocuk Vakfının iş birliğinde yayım hayatına başlayan The Journal of Pediatric Research (JPR) adlı dergi, çocuk sağlığı ve hastalıklarına yönelik güncel bilimsel çalışmaları tıp dünyasıyla buluşturmaya devam ediyor. İlk kez 2014 yılında yayımlanan ve yılda 4 sayı İngilizce olarak yayımlanan derginin, literatüre önemli katkılar sunduğunu söyleyen EÜTF Hastanesi Başhekim Yardımcısı aynı zamanda derginin baş editörlerinden olan Prof. Dr. Özgür Çoğulu, dergide 7 yılda Türkiye dahil 25 ülkeden 976 bilimsel makaleye yer verildiğini kaydetti.
ULUSLARARASI TANINIR VE SAYGIN BİR BİLİMSEL DERGİ
Derginin yayım hayatına başladığı 2014 yılında hiçbir veri tabanında kaydı bulunmadığını dile getiren Prof. Dr. Çoğulu, “Dergi, bugün itibariyle Web of Science dahil olmak üzere Web of Science-Emerging Sources Citation Index (ESCI), Embase, Directory of Open Access Journals (DOAJ), EBSCO, British Library, CINAHL Complete Database, ProQuest, CABI, Gale/Cengage Learning, Index Copernicus, Tübitak/Ulakbim TR Index, TurkMedline, J-GATE, IdealOnline, Hinari, GOALI, ARDI, OARE, AGORA ve Türkiye Citation Index veri tabanları tarafından kayıt altına alınıyor. Derginin toplam 2 baş editörü, 38 bölüm editörü, 2 istatistik editörü ve bir de yabancı dil editörü bulunuyor. Bölüm editörlerinin 10’u Çocuk Hastanesi dışından olup ‘Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Cerrahisi, Diş Hekimliği, Hemşirelik Fakültesi dahil’, 6’sı yurtdışında çalışıyor. Danışma kurulunda ise 48 araştırmacının 17’si yurt dışından. Halen SCI-Exp kapsamına alınmak üzere WOS tarafından izlemde olan JPR, 2022 yılı itibariyle PUBMED başvurusunu yapacak. Dergi uluslararası tanınırlığı olan ve saygın bir bilimsel dergi, öğrenciler, akademisyenler ve hekimler açısından önemli bir kaynak. Dergiye http://jpedres.org adresinden ulaşılabilir” dedi.