Ege’de uzaktan eğitim ders materyali oluşturulmasına yönelik iki yeni stüdyo hizmete açıldı
“Ege Dijitalleşiyor”
Ege’de uzaktan eğitim ders materyali oluşturulmasına yönelik iki yeni stüdyo hizmete açıldı
Ege Üniversitesinde, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Daire Başkanlığı yatırım bütçesince fonlanan ve Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-UZEM) tarafından yürütülen “Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşımı Projesi” kapsamında kurulan iki stüdyonun açılışı gerçekleştirildi. EGE-UZEM’de yapılan açılışa EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, UZEM Müdür Vekili Doç. Dr. Fırat Sarsar ile ilgili akademisyenler ve çalışanlar katıldı.
Pandeminin etkisiyle eğitimde dijital bir dönüşüm yaşandığını söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Pandemiyle birlikte eğitimin dijital dünyaya entegre olması gerekliliğini daha iyi idrak ettik. Teknolojiyi her alanda aktif olarak kullanırken, eğitimde zaman ve mekân engeline takılmak, çağımıza hiç yakışmayan bir durumdu. Ege Üniversitesi olarak bu bilinçle, henüz pandemi başlamadan bu konuda ciddi bir dönüşüm başlatmıştık. Pandemi öncesinde hayata geçirdiğimiz ve pandemi ihtiyaçlarına uygun olarak sürekli güncellediğimiz platformlarımız ile eğitim hizmetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz” dedi.
“Stüdyolarımız projenin gereksinimlerini karşılamaya destek olacak”
Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşımı Projesini titizlikle yürüttüklerini vurgulayan Rektör Budak, “Bu proje kapsamında YÖKAK desteği de alınarak derslere ve ders malzemelerine yönelik standartların belirlenmesi üzerine bir süredir ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Bu bağlamda ders malzemelerinin geliştirilmesi için kullanacağımız iki ayrı stüdyonun yapımını tamamlamış bulunuyoruz. Stüdyolarımızdan biri; yeşil ekran teknolojisinin yer aldığı kısım ve görsel öğretim materyallerinin oluşturulmasına yönelik hazırlanan kısım olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Ses yalıtımlı olan diğer stüdyoda ise ses kayıtlarının yapılması ve podcast yayınlarının oluşturulması için gerekli donanım mevcut. Stüdyolarımızın hem proje gereksinimlerini karşılamada hem de üniversitemizin dijital materyallerinin hazırlanmasında son derece etkili bir destek sağlayacağına inanıyor; üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.