Ege Tıp “Dijital Hastane” hedefine çok yakın
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle yapılan teknolojik altyapı yatırımlarıyla dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Yeni yatırımlarla EÜTF Hastanesinin dijital hastane hedeflerine çok yaklaştığını kaydeden Rektör Budak, “Sunduğu sağlık hizmetleriyle ülkemizin gururu durumundaki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz, dijital hastane niteliğiyle sağlık sektöründeki öncü rolünü bir kez daha ortaya koyuyor” diye konuştu.
EÜTF Hastanesinde, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle adeta bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Online doktor (TeleTıp), dijital arşiv, online randevu, dijital ilaç ve depo yönetimi ile arşiv ve veri sisteminin dijitalleşmesinin ardından şimdi de hastanedeki yatak sayısı, poliklinik hizmetleri, ayaktan başvuran hasta sayısı, acil servise yapılan başvurular, gerçekleşen ameliyatlar ve taburcu olan hastalar gibi verileri aktif olarak değişen hizmetlerin dijital ortamda anlık takip edilebilmesini sağlayan yeni bir sistem kazandırıldı.
Araştırma üniversitesi ve kurumsal akreditasyon hedeflerine ulaşmanın hemen ardından belirledikleri yeni hedefler doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını dile getiren Rektör Budak, “Yeni hedeflerimiz olan uluslararasılaşma ve dijitalleşmeye yönelik önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda, hastanemizin ‘Dijital Hastane’ niteliğine kavuşması için ciddi teknolojik altyapı yatırımları yaptık. Bunun sonucunda, dijital arşiv, online doktor, dijital ilaç ve depo yönetimi gibi projelerimizi hastanemizde hayata geçirdik. Sunduğu sağlık hizmetleriyle ülkemizin gururu durumundaki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz, dijital hastane niteliğiyle sağlık sektöründeki öncü rolünü bir kez daha ortaya koyuyor. Dijitalleşme bir sonuç değil bir süreç ve dijitalleşme anlamındaki yeni uygulamaları sürdüreceğiz. Sistemlerimizi ve teknolojik altyapımızı sürekli olarak güncelleyerek geliştireceğiz” dedi.
BİLGİYE HIZLI VE KOLAY ULAŞIM
Arşiv sisteminin dijitale aktarılmasıyla verilere daha hızlı ve kolay ulaşıldığını yeni sistemle de birçok veriye anında ulaşılabileceğini kaydeden Rektör Budak, “Hızlı bir şekilde hastanemizin güncel verilerine ulaşabiliyoruz. Hangi birimde kaç yatak kapasitemiz var, hangi poliklinikte kaç hastamız hizmet alıyor gibi veriler, sağlıkta kalite standartları gereği takip edilmesi gerekiyor. Hastanemizin teknolojik alt yapısını güçlendirip yeni yazılım ve bilgisayar sistemleri kazandırarak dijitalleşmede önemli bir adım atmış olduk. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz ve üniversite hastanemizi çağın ötesinde bir sağlık kuruluşu haline getirmek için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Daha önce tüm klinik ve anabilim dallarımızda alet, ekipman ve tıbbi cihaz parkurlarını yenileyip güncellemiştik. Şimdi de çalışmalarımızın daha verimli ve etkili olması için teknolojik anlamda yatırımlar yapıyoruz. Teknolojik yatırımlarımız sayesinde kağıt kullanımında önemli ölçüde tasarruf sağlamış olduk” diye konuştu.
ADİL VE KALİTELİ BİR SAĞLIK HİZMET SUNUMU
Sağlıkta kaliteden söz edebilmesi için bazı gerekliliklerin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Budak, “Bunun için sunduğunuz sağlık hizmetinin adil, söz verilen zamanda, etkin, verimli, güvenli, hasta ve çalışan odaklı olması gerekiyor. Biz bu ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bunun sonucunda da Sağlık Bakanlığı tarafından rekor denilebilecek bir puanla A Plus hastane ilan edildik. Sağlık hizmetlerimizin çok daha üst düzey olması için Ege Üniversitesinin her bir çalışanıyla omuz omuza verip yoğun bir çaba gösteriyoruz. Yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.