Rektör Budak, “Teknolojiyi yalnızca kullanan değil aynı zamanda üreten olmayı hedefliyoruz”
Ege Üniversitesi ile Siemens Healthineers, üniversite-sanayi iş birliklerine örnek teşkil edecek bir projeye imza attı
Rektör Budak, “Teknolojiyi yalnızca kullanan değil aynı zamanda üreten olmayı hedefliyoruz”
Ege Üniversitesi ile Siemens Healthineers, üniversite ve sanayi iş birliklerine örnek teşkil edecek bir projeye imza attı. Tıbbi görüntüleme sektörünün lider şirketlerinden Siemens Healthineers ile Türkiye’deki MR araştırmalarında öncü üniversite rolünü üstlenen Ege Üniversitesi arasındaki iş birliği protokolü EÜ Senato Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. Törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, üniversite üst yönetimi ile firma temsilcileri katıldı.
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren üniversitemizde başlattığımız değişim-dönüşüm seferberliği; üniversitemizdeki bilimsel çeşitliliği artırmış, eğitim-öğretim kalitemizi yükselterek, ulusal ve uluslararası bilim camiasında görünür kılmıştır. Üniversitemizde yarattığımız bilim üretme iklimi neticesinde oluşturduğumuz fayda ağı, toplumun hemen her kesimine ulaşmıştır. Üniversitemizin eğitim-öğretim ve Ar-Ge dâhil tüm faaliyetlerinde ortaya koyduğumuz bu dönüşüm seferberliği, üniversite-sanayi iş birliklerimize de sirayet etmiştir. Bizler, Ege Üniversitesi olarak bilgiyi, sanayi ve üniversite iş birliği içerisinde üretebileceğimize; teknolojiyi de bu yöntemle geliştirerek ülke ekonomimize ciddi katkılar sunabileceğimize yürekten inanıyoruz” diye konuştu.
“Ortak araştırma projeleri yürütülecek”
Küreselleşen dünya pazarında rekabet şansının artmasının ancak üniversite-sanayi iş birliklerinin çoğalması ile mümkün olacağını söyleyen Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak bu bilinçle hareket ediyor, dünya devleri arasında yer alan ve sektörel bazda oldukça çeşitli alanlarda üretim yapan Siemens ile iş birliği yapmayı bu anlamda oldukça değerli buluyoruz. Biyomedikal alanda inovatif fikirleri ve projeleri olan araştırmacılarımızın desteklenmesine olanak sağlayan bu iş birliği, Ülkemizin tıbbi görüntü teknolojilerini sadece kullanan değil aynı zamanda üreten bir ülke olması için yürütülecek çalışmalara önemli bir zemin oluşturacaktır. Sağlık ve mühendislik alanlarında multidisipliner çalışmaları öngören iş birliğimiz kapsamında; tıbbi görüntüleme sistemlerimizin daha verimli kullanılması için teknik eğitimler düzenlemenin yanı sıra; ileri teknoloji Manyetik Rezonans sistem yazılımlarının geliştirilmesi için ortak araştırma projeleri de yürüteceğiz. İmzaladığımız bu protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“Ege, MR araştırmalarında çok önemli çalışmalara imza atıyor”
Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, “Siemens Healthineers Türkiye olarak ülkemizin gelişiminde üniversite-sanayi iş birliklerinin çok önemli bir işlev üstlendiğine inanıyoruz. Özellikle tıbbi görüntüleme alanında Türkiye’deki akademi dünyasının taşıdığı potansiyelin gerçeğe dönüşmesi için gerekli teknolojileri, bilgi birikimini ve araştırma alanlarını sağlamak amacıyla bu yöndeki çalışmalarımıza uzun yıllardır devam ediyoruz. Türkiye’nin en değerli eğitim kurumlarından biri olan aynı zamanda nitelikli MR araştırmalarında çok önemli çalışmalara imza atan Ege Üniversitesi ile bu yöndeki iş birliklerimize bir yenisini daha eklemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Siemens Healthineers Türkiye olarak uzun yıllardır hastane ve üniversitelerle çeşitli iş birlikleri yapıyoruz. Ege Üniversitesi ile yaptığımız bu iş birliği ile patent sayımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Türkiye’nin sağlık üslerinden olan Ege Üniversitesi ile sağlık teknolojilerinin öncü markası önemli bir iş birliğini hayata geçirdiğini söyleyen Ege Üniversitesi Temel Onkoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özkan Doğanay ise, “Tıbbi görüntüleme alanında Siemens Heathineers’ın teknolojisini ve uzmanlığını, Ege Üniversitesindeki araştırmacıların yenilikçi fikirleriyle bir araya getirecek iş birliği, Türkiye’nin tıbbi görüntü teknolojilerini sadece kullanan değil aynı zamanda üreten bir ülke olması için araştırmacılara, inovatif fikirleri ve projelerinde gerekli desteği ve alanı sunmayı hedefliyor. Bu alandaki araştırmalarımıza yoğunlaşarak yeni iş birlikleri geliştireceğiz” dedi.