EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulundan “Online Konferans ve Sertifika Eğitimleri”
Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu pandemi sürecinde faaliyetlerini çevrimiçi olarak sürdürüyor. Eğitim – öğretim ve bilimsel araştırma – geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra topluma hizmet misyonu ile Ege Üniversitesinin potansiyelini Ödemiş halkıyla buluşturan Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu, yöresel ihtiyaçlar doğrultusunda tarım ve hayvancılık başta olmak üzere düzenlediği çeşitli konulardaki eğitimlerle farkındalık oluşturuyor.
ONLİNE KONFERANS SERİSİ
Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şafak Ceylan, “Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Organik Tarımda Biyoteknoloji Uygulamaları’ başlıklı konferans ile başlayan online etkinlikler beş gün sürdü. Seri, Meslek Yüksekokulumuz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arda Sözcü tarafından ‘Konvansiyonel ve Organik Tavuk Üretimi’, Doç. Dr. Funda Yoldaş tarafından ‘İyi Tarım Uygulamaları’ konulu konferanslar ile devam etti. Tire Süt Kooperatifi Üretim Müdürü Fatih Karataş tarafından sunulan ‘Süt Üretiminde Kooperatifçiliğin Önemi’ başlıklı konferans ile son buldu” dedi.
SERTİFİKA EĞİTİMLERİ DÜZENLENDİ
Ödemiş Meslek Yüksekokulu ve EGESEM iş birliği ile “Organik Tarım” ve “Kanatlı Üretim Teknolojisi” sertifika eğitimleri düzenlendiklerini ifade eden Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Şafak Ceylan, “Ödemiş Meslek Yüksekokulu ve EGESEM iş birliği ile Ege Üniversitesinin önlisans öğrencileri ve mezunları ile EÜ Ziraat Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik iki online sertifikasyon eğitimi düzenlendi. İlki ‘Organik Tarım Sertifika Eğitimi’ başlığıyla düzenlenen eğitimde organik tarımın tanımı ve amacı ile organik tarımda sertifikasyon süreci, bitki besleme, zararlılarla ve hastalıklarla mücadele ve meyve yetiştiriciliği gibi konular işlendi. İkinci olarak düzenlenen ‘Kanatlı Üretim Teknolojisi Sertifika Eğitimi’ başlığı altında kuluçka yönetimi, etlik piliç ile yumurta tavuğu yetiştiriciliği, organik tavukçuluk, hindi yetiştiriciliği ve kanatlı eti ve yumurta teknolojisi gibi konulara yer verildi” dedi.
Bin 867 öğrencinin katıldığı Organik Tarım Sertifika Eğitimi’ni Ödemiş Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Prof. Dr. Şafak Ceylan, Doç. Dr. Funda Yoldaş, Dr. Öğr. Üyesi Nilay Özdemir ve Öğr. Gör. Evren Günen verdi. Bin 137 öğrencinin katıldığı “Kanatlı Üretim Teknolojisi Sertifika Eğitimi” ise Ödemiş Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arda Sözcü ile Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Aydın İpek ve Prof. Dr. Ümran Şahan tarafından verildi.