EÜ’de “Temel Afet Bilinci Eğitimi”
Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Afet Tıbbı Anabilim Dalı tarafından “Temel Afet Bilinci Eğitimi” düzenlendi. Online etkinlikte, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Afet Tıbbı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında yüksek lisans eğitim gören öğrenciler, yürüttükleri “Temel Afet Bilinci” isimli sosyal sorumluluk projesini eğitim amacıyla katılımcılarla paylaştı.
Eğitimin amacı hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Afet Tıbbı Anabilim Dalı Başkanı ve Proje Grubu Yetkilisi Doç. Dr. Ali Ekşi, “Deprem anında toplumu afetlere karşı bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla yürüttüğümüz projenin çıktılarını bu etkinlik ile halkımızla paylaşıyoruz. Bu eğitimin temel amacı, ülkemizde sıkça görülen depreme yönelik olarak, deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak” diye konuştu.
İzmir Depreminde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Çalışanı olarak müdahale ekiplerinde görev yapan öğrenciler hem İzmir depremine ait deneyimlerini hem de özellikle depremlerde bireysel risk yönetimi ve afetlerin ilk dakikalarında yapılması gereken doğru davranış özelliklerinin neler olması gerektiği ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
Üç gün süren eğitimde; Ege Üniversitesi öğrencilerine, akademik ve idari çalışanlarına üç farklı oturumda “Temel Afet Bilinci Eğitimi” verildi. Etkinlikte, depreme karşı toplumsal ve bireysel düzeyde bilincin kazandırılmasına yönelik olarak; “Deprem Öncesi ve Yapılması Gereken Hazırlıklar ve Önlemler”, “Deprem Sonrası Doğru Davranış Şekilleri”, “Afet Hazırlıklarında Toplumsal Güç Birliğinin Önemi” konularına değinildi.