Egeli iletişimciler sosyal sorumluk projelerini online olarak sürdürüyor
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri pandemi dolayısıyla etkinliklerini dijital ortamda gerçekleştirmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin “Doğanın Elinden Tut” ve “Halkla İlişkiler ve Grafik Tasarım Buluşması” başlıklı sosyal sorumluluk projeleri online olarak yapıldı.
“Doğanın Elinden Tut”
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle yürütülen “Doğanın Elinden Tut” sosyal sorumluluk projesi, ilk eğitim programını gerçekleştirdi. Proje ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çiğli Kampüsünde eğitim gören 6-14 yaş aralığındaki çocuklara çevre ve ekoloji konularında bilgiler verildi. İletişim Fakültesi öğrencileri ve Doç. Dr. H. Aydan Bilgilier’in uzun süredir hazırlandıkları çevre ve sürdürülebilirlik konulu proje başarıyla tamamladı. Online olarak yapılan etkinlikte çevre ve çevre kirliliği başlıkları altında eğitimler verildi. Yapılan etkinlikte çocuklara çevreye dair sorular soruldu ve eğitim sonrasında da çocuklardan aynı soruları cevaplamaları istendi. Ayrıca eğitim sonrasında çocuklarla birlikte resim çizme ve kompozisyon yazma çalışmaları da gerçekleştirildi. Çocuklar çevreye dair öğrendikleri bilgileri resimlerine ve kompozisyonlarına aktardı. Doç. Dr. Bilgilier, “Yaptığımız etkinlikler çevre hakkında farkındalık yaratma amacını taşıyan ‘Doğanın Elinden Tut’ projesi amacına ulaştı” dedi.
Halkla İlişkiler ve Grafik Tasarım Buluşması
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından dijital olarak yapılan halkla ilişkiler disiplini ve grafik tasarım dalını buluşturmayı hedefleyen “Halkla İlişkiler ve Grafik Tasarım Buluşması” etkinliği düzenlendi. Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in proje yürütücülüğü ve moderatörlüğü eşliğinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Reklamcılık bölümlerinin öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlikte ilk oturumda Marketing Turkey tarafından belirlenen on beş adet halkla ilişkiler duayenlerinden Alaeddin Asna, Sibel Asna, Emine Çubukçu ve Işıl Arıdağ’ın görsel tasarımlarının yapıldığı ve duayenlerin anlatıldığı sunumlar gerçekleştirildi. İkinci oturumda ise YouTube içerik üreticisi ve Grafik Tasarımcı Eren Alkış’ın konuşması yer aldı. Oturumun son bölümünde ise katılımcılarla interaktif olarak soru-cevap etkinliği gerçekleştirildi. Doç. Dr. Bilgilier, etkinliğin geleceğin iletişim profesyonellerine değişen dijital iletişim çağının yeniliklerini görüp öğrenip kullanabilmeleri açısından katkı sağladığını ifade etti.