EGE UZEM güncel teknolojilerle alt yapısını sağlamlaştırdı
*Rektör Budak, “Ege Üniversitesi salgından önce de sonra da uzaktan eğitime önemli yatırım yapmış ve yapmaya devam edecektir. Yaptığımız yeni yatırımlarla 2 adet depolama(storage) birimini ve 22 adet sunucuyu kullanıma sunduk. İnternet bant genişliği 2. 5 G’den 4 G’ye çıkararak, EgeDers içeriklerini de güncelledik. Önümüzdeki süreçte de her türlü senaryoya çözüm olacak güçlü bir dijital ekosistem için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi
*Doç. Dr. Sarsar, “Ege Üniversitesi salgın dönemi öncesinde atılmış adımlar sayesinde eğitim ve öğretimi sürecini aksatmamıştır. 2020-2021 Bahar Döneminde ise Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitiminde ikinci bahar dönemini yaşamaktadır” dedi
Covid-19 pandemisi dolayısıyla uzaktan eğitim sürecini başarı ile yöneten Ege Üniversitesi, alt yapı çalışmalarına yenilerini ekledi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde başlatılan değişim çalışmalarında uzaktan eğitim alt yapısının hem kapasitesi hem de hızı artırıldı. Yapılan yeni yatırımlarla 2 adet depolama(storage) birimi, 22 adet sunucu kullanıma sunulurken internet bant genişliği 2. 5 G’den 4 G’ye çıkarıldı. Ayrıca EgeDers içerikleri de güncellendi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi salgından önce de sonra da uzaktan eğitime yatırım yapmaya devam etmiştir ve edecektir. Bu süreçte hem kadro hem de fiziki imkânlar olarak Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama Merkezini büyüttük. Salgın döneminde üniversitemizin eğitim öğretim sürecinin aksamaması için gece gündüz çalıştık. Bu süreçte Covid 19 salgının yanı sıra İzmir depremi, siber saldırılar gibi zor zamanlar da yaşadık. Büyük bir aile olan Ege Üniversitesinin birlikteliği ve dayanışmasıyla hepsinin üstesinden geldik. Bugün geldiğimiz noktada ise kendi imkânlarıyla gelişen ve genişleyen altyapısıyla uzaktan eğitimde birçok yeniliğe de imza attık. Egeders’i güncelledik, 17 bini aşkın katılımcı ve 40’ın üzerinde ders ile Akademi TV platformunu başlattık, Ders materyalleri çekim odalarını oluşturduk, uzaktan eğitim dersleri için öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin kullanımına açık Teknoloji Odaları yaptık. Bu saydıklarım bu dönemde yapılan yeniliklerden sadece bir kaçı. Önümüzdeki süreçte de her türlü senaryoya çözüm olacak güçlü bir dijital ekosistem için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ” dedi.
“UZEM güçlü alt yapısı ile hizmet kalitesini artırıyor”
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Ege Üniversitesi salgın dönemi öncesinde atılmış adımlar sayesinde eğitim ve öğretimi sürecini aksatmamıştır. Salgın dönemi öncesinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın talimatıyla kurulan EgeDers, salgının en zor günlerinde Ege Üniversitesinin eğitim öğretim sürecini kesintisiz ve etkili bir şekilde sürdürmesini sağladı. 2020-2021 Bahar Döneminde ise Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitiminde ikinci bahar dönemini yaşamaktadır. Bu bahar dönemi öncesinde yapılan hazırlıklarla Ege Üniversitesi yeni dönemde de etkili bir başlangıç yapmıştır. Bu süre zarfında Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde değişim hamlesi başlatıldı. Bu değişim hamlesinin ilk aşaması alt yapı yeniliklerinin gerçekleştirilmesidir. Bu süreçte Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, yeni alınan 2 adet storage ve 22 adet sunucu ile hizmet vermektedir. Ayrıca internet bant genişliğini 2.5 G’den 4G hızına çıkartarak hem öğretim elemanlarımızın hem de öğrencilerimizin sistemi hızlı bir şekilde kullanmasına olanak sağlandı. Değişim hamlesinde bir diğer aşama ise EgeDers’in güncellemesidir. Öğretim elamanlarımız ve öğrencilerimizden alınan geribildirimler ışığında hem içerik olarak hem de işleyiş olarak EgeDers güncellenmiş olup, 2020-2021 Bahar Dönemi itibariyle teknik altyapı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına, EgeDers ve Egeders Canlı ise Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkisine verilmiştir” dedi.
Ege Üniversitesinin, Uzaktan Eğitimde ikinci bahar dönemine tamamen kendi altyapısı ve EgeUzem tarafından optimizasyonu yapılmış yazılımla başladığını ifade eden Doç. Dr. Sarsar “Rektörümüz yaklaşık üç yıl önce Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasına liderlik etmeseydi bugün eğitim ve öğretim süreçlerini aksamadan devam ettiremezdik. O gün alınan kararla bugün uzaktan eğitimde edinilen tecrübeler ışığında her geçen gün daha güçlenen Ege Üniversitesi, bu süreçteki bilgi birikimini bir sonraki dönemlerde de etkili bir şekilde kullanacaktır. Bundan sonraki dönemlerde harmanlanmış ve karma öğrenme yöntemleri ile hem yüz yüze hem de online teknolojileri kullanarak daha etkili ve etkin eğitim öğretim süreçleri yaşanacağını düşünmekteyim” dedi.