Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Dijitalleşmeye yönelik çalışmalarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz”

Yazılım sektörü ile bu alanda çalışan akademisyenler EÜ’de bir araya geldi

 Rektör Budak, “Dijitalleşmeye yönelik çalışmalarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz”

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından “15. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS)” gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, UYMS 2021 Organizasyon Komitesi Eş Başkanı ve EÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Osman Ünalır, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayhan Nuhoğlu, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Türkiye yazılım sektörü ile bu alanda çalışan akademisyenleri bir araya getiren sempozyumda yazılım mühendisliğindeki son gelişmeler ve araştırmalar paylaşıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Günümüzde bilgisayar bilimleri, hemen her sektörün en önemli lokomotif güçlerinden biri konumundadır. Bugün, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, savunma sanayinden endüstriye dek pek çok alanda yazılım mühendisliği ürünleri, yaygın olarak kullanılmaktadır. Gelişim sürecine baktığımızda 80’li yılların ikinci yarısından itibaren uzmanlık gerektiren bir disiplin haline gelen yazılım mühendisliği; 90’lı yıllarda, internetin hayatlarımıza girmesiyle daha da önem kazanmıştır” diye konuştu.

Ege Üniversitesinin, hayatın her alanında büyük değişimleri beraberinde getiren tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Rektör Budak,  “Araştırma üniversitesi hedefli, öğrenci odaklı ve eğitim-öğretimde kalite öncelikli vizyonumuza eklediğimiz dijital dönüşüm bileşeni ile yazılım mühendisliğine ciddi bir önem atfediyoruz. Bu anlamda, 2022-2025 vizyonumuzun ana omurgasını ‘Dijital Üniversite’ olarak belirledik. Bu misyonumuz doğrultusunda, en önemli yol göstericilerimiz arasında da Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Dijital Dönüşüm, Dijital Türkiye, Yapay Zekâ, Büyük Veri ve Siber Güvenlik başlıkları altında yürütülen projeleri yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte de gerek eğitim gerek Ar-Ge bağlamında, dijitalleşme yönündeki çalışmalarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz. Çeşitli paydaşlarla bu alanda gerçekleştireceğimiz etkili iş birlikleri ile ülkemize faydalı çıktılar üreteceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Sempozyumda, yazılım sektöründe çalışan uzmanlar ile akademisyenler, “Yazılım Mimarileri”, “Yazılım Test Mühendisliği” , “Yazılım Kestirimi ve Yazılım Kalitesi” başlıklarında düzenlenen oturumlar kapsamında sunum yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir