Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesine tomosentezli Mamografi cihazı kazandırıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Radyoloji Anabilim Dalında, meme hastalıkları ile ilgili tanı konma aşamasında oldukça önemli bir yere sahip olan düşük radyasyon dozu ile çalışan ve yüksek teknoloji tomosentezli mamografi cihazı kazandırıldı. EÜTF Hastanesine yatırımların tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Radyoloji Anabilim Dalımızı uluslararası standartlara ulaştırmak ve sağlık hizmetlerimizin kalitesini artırmak için gerçekleştirdiğimiz yatırımlara bir yenisini daha ekledik” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Mamografi Ünitesi 1982 yılından bu yana İzmir’in yanı sıra Ege Bölgesi ve Türkiye’nin dört bir yanından müracaat eden hastalara yönelik hizmetlerini sürdürüyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle sürdürülen EÜTF Hastanesinin altyapı yenileme ve güncelleme çalışmaları kapsamında, Mamografi Ünitesine de yüksek teknolojik bir görüntüleme cihazı kazandırıldı. Fiziki ve altyapı yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Radyoloji Anabilim Dalımızı uluslararası standartlara ulaştırmak ve sağlık hizmetlerimizin kalitesini artırmak için gerçekleştirdiğimiz yatırımlara bir yenisini daha ekledik.  Kliniğimize kazandırdığımız mamografi cihazı sayesinde, kanser hastalığının tanısında en gelişmiş medikal görüntüleme sistemlerini kullanarak halkımıza üst düzey sağlık hizmeti sunacağız. Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yatırımlara devam edeceğiz” diye konuştu.

“RADYOLOJİ DEPARTMANININ SAĞLIKLI ÇALIŞMASI AÇISINDAN ELZEMDİR”

Radyoloji Anabilim Dalında yüksek teknoloji görüntüleme cihazlarının bulunduğu hatırlatan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Oran, “Yönetimimizin destekleriyle yeni bir mamografi cihazı alındı. Radyoloji yüksek teknoloji görüntüleme cihazlarının bulunduğu ve bunlarla tanısını koyduğumuz anabilim dalıdır. Bu cihazların hepsinin belli bir ömrü var. Bu cihazların ömürlerini yitirdiğinde yenilerinin alınması, radyoloji departmanının sağlıklı çalışması açısından elzemdir. Böylelikle bütün hastane sistemi görüntüleme işlemlerinin eksiksiz tamamlanması ve boşluk olmadan tanısal işlemlerin devam etmesi için olmasa olmazlarındandır. Hem hastane yönetimimizin hem de Rektörlük makamının desteği yüksek seviyede oldu. Bu vesileyle yeni cihazın hayırlı olmasını diliyor, Rektörlük makamı ve hastane yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ DÜŞÜK RADYASYONLU MAMOGRAFİ CİHAZI

EÜTF Radyoloji Anabilim Dalının gerek eğitimin yanı sıra geniş bir alanda sağlık hizmetleri sunduğunu belirten Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşenur Oktay, “Meme hastalıkları ile ilgili tarama ve tanısal yaklaşımda deneyimli kadromuzla Ege Bölgesinde geniş kitlelere hizmet sunup eğitime katkı sağlıyoruz. Her dönem teknolojik gelişmeleri yakından takip eden anabilim dalımızın alt yapısı, tomosentezli sentetik görüntü elde edilebilen mamografi cihazı satın alınarak güçlendirildi. Bu cihaz son teknolojiye sahip olup kesitsel görüntüler üretebiliyor. Yüksek çözünürlük, yüksek kontrast ve düşük radyasyon dozu sağlayarak tanısal yaklaşımda önemli avantaj sağlıyor. Hasta açısından iyi konfora sahip bir sistem” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir