Ege Teknopark, katma değeri yüksek üretim ve yatırımlara öncülük ediyor
Ege Teknopark genç girişimcilerin yanında
Ege Teknopark, katma değeri yüksek üretim ve yatırımlara öncülük ediyor
Haber: Esra Açıkyıldız, Seren Karaşahin
Ege Üniversitesi (EÜ) bünyesinde başta yaşam bilimleri ve sağlık alanları olmak üzere, İzmir ve bölgedeki diğer paydaşlarla işbirliğinde çalışan Ege Teknopark, bölgenin Ar-Ge ve inovasyon potansiyelini artırmaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde oluşturulan bilimsel ekosistem ile Ege Teknopark akademik ve teknik altyapı zenginliği ile katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesini sağlıyor.
Ar-Ge ve inovasyon başta olmak üzere daha nitelikli araştırma ve proje çalışması yapmayı hedeflediklerine dikkat çeken Ege Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre İlker ile Teknopark İş Geliştirme Koordinatörü Anıl Baybura Ege Teknopark’ın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Ege Teknopark’ın farklı alanlarda birçok firmaya ev sahipliği yaptığını söyleyen Prof. Dr. Emre İlker, “Teknoparkımız; hâlihazırda 122 firma faaliyet sürdürüyor aynı zamanda da 30 nüvEGE firmasına ev sahipliği yapıyor. Hedefimiz ise nitelikli çalışmalara uygun ortam hazırlayarak, daha fazla Ar-Ge araştırmasına yer vermek. Personel sayımızın az olmasına rağmen büyük projelere imza atıyoruz. Gerçekleştirmeyi planladığımız etkinlikler pandemi sürecinden etkilendi ancak hedeflerimize belirli bir plan çerçevesinde devam ediyoruz ” diye konuştu.
“Genç girişimcilerin yanındayız”
Üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yapan Ege Teknopark İş Geliştirme Koordinatörü Anıl Baybura ise, “İşletmeler yüksek katma değerli çıktılarının yanı sıra; üretim süreçlerini kısaltarak, büyümenin hem yönünü, hem de hızını belirleyerek, ülkelerin ekonomisini makro seviyede etkiliyor. Böylece rekabetçilik de artıyor. Aynı zamanda Ege Teknopark, altyapının hızlı ve eksiksiz bir şekilde yürütülmesi ve mevcut şirketlere eksiksiz hizmet sağlanabilmesi için insan kaynaklarına da oldukça önem veren bir politika izliyor. Ege Teknopark bünyesinde üniversite ile etkin iş birliğini sağlayabilen, fikri ve sınai mülkiyet hakları ve girişimcilik konusunda destek verebilen bir iş birliği yapısı oluşturuyor. Genç girişimcilerin her zaman yanında yer alıyoruz. Ayrıca, iş fikri olan girişimcilerin yaşadığı zorlukları gidermek aynı zamanda da Avrupa’daki ve dünyadaki diğer girişimcilerle rekabet edebilecekleri düzeyde hizmet almalarını sağlamak amacıyla 2022 yılı içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Derin Teknolojiler İnkübasyon Merkezimizi (D-TECH4ENT) faaliyete geçireceğiz” dedi.
Baybura, öncelikli amaçlarının Bireysel Genç Girişim Programlarına (BİGG) hibe desteği sağlamak ve bu yolda girişim takımlarının hayallerini gerçekleştirmek olduğunu vurgulayarak, “BiGG-Ege ile son 5 yılda 230 girişim takımına destek verdik. Şirketini kurmak için hazır olduğunu düşündüğümüz 71 girişimden 44’ü TÜBİTAK’ın hibe desteğine hak kazanarak şirketleştiler” dedi.