Rektör Prof. Dr. Budak, “Eğitim öğretimde kalitesini kanıtlamış öncü bir üniversiteyiz”
“8. Uluslararası Eğitimde ve Psikolojide Ölçme Değerlendirme Kongresi” EÜ ev sahipliğinde başladı
Rektör Prof. Dr. Budak, “Eğitim öğretimde kalitesini kanıtlamış öncü bir üniversiteyiz”
Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “8. Uluslararası Eğitimde ve Psikolojide Ölçme Değerlendirme Kongresi” başladı. Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış etkinliğine Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay, Ölçme ve Değerlendirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Doğan ile alanında uzman akademisyenler katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Bölgesinin ilk, ülkemizin dördüncü üniversitesi olarak 1955 yılında kurulan Üniversitemiz birçok ilke imza atmış, bölgedeki birçok devlet ve vakıf üniversitesinin kurulmasında öncülük etmiş, 67 yıllık köklü geçmişi ile ülkemizde örnek teşkil eden güçlü bir yükseköğretim kurumudur. 67 yıllık bilim yolculuğunda eğitim ve araştırma kalitesini sürekli artırmayı ve çıktılarını toplumsal faydaya dönüştürmeyi hedefleyen Üniversitemizde; dinamik, girişimci bir üniversite olarak bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlardaki güçlü etkimizi artırarak sürdürmeyi öncelikli hedef olarak belirlemekteyiz. Bugün gururla ifade edebiliriz ki Türkiye’de tam akredite olan ilk devlet üniversitesiyiz. Bununla birlikte bölümlerimizin yarısından fazlası akredite olmuş durumda” diye konuştu.
“Eğitim kalitemizi sürekli artırıyoruz”
Eğitim kalitesini artırmak adına üniversite olarak birçok girişimde bulunduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Ar-Ge birikimimizi toplumun yararına sunmak için çalışıyor, sanayi ile iş birliklerimizi artırmak için üstün gayret sarf ediyoruz. Çağın gerektirdiği dijitalleşme çalışmalarımız da büyük bir hızla devam ediyor. Ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarla bilimsel bilginin yaygınlaşması için çalışıyor, bilginin geniş kitlelere ulaşabilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eğitimde kalitesini kanıtlamış öncü bir üniversite olarak ev sahipliğimizde düzenlenen, ölçme ve değerlendirmenin öneminin vurgulandığı ‘8. Uluslararası Eğitimde ve Psikolojide Ölçme Değerlendirme Kongresi’nin verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.
“Bu yıl üçüncü uluslararası kongremizi gerçekleştiriyoruz”
EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay ise “Bu kongrede sizleri ağırlıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitim Fakültesi olarak bu yıl üçüncü uluslararası kongremizi düzenliyoruz. Alanımızdaki çok önemli kongrelerin ev sahipliğini üstlendik. Kongre kapsamında pek çok söyleşi, çalıştay ve atölye çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu süreçte büyük emek sarf eden Ölçme Değerlendirme Anabilim Dalımıza, iş birliği için Ölçme ve Değerlendirme Derneğine ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm etkinliklerimizde bizleri destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ayrıca teşekkür ediyorum. Herkese başarılı ve keyifli bir kongre diliyorum” dedi.
“İş birliği ile önemli kazanımlar elde edebiliriz”
Kongrede konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür “Eğitimde ölçme ve değerlendirme konusu, alanda en çok zorlandığımız ve desteğe ihtiyaç duyduğumuz bir konu. Çünkü temel olarak ölçmediğiniz bir şeyi değerlendirme, değerlendiremediğiniz bir şeyi ise yönetme imkânınız yoktur. Eğitim-öğretim sürecinin ayrılmaz bir parçası ölçme ve değerlendirmedir. Bu nedenle sahada en çok yenilemeye, rehberliğe ve eğitimlerine ihtiyaç duyduğumuz bir alan. Bu alanda Ege Üniversitesi ile karşılıklı etkileşim içerisinde çok önemli kazanımlar sağlayabiliriz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“100’ün üzerine bildiri gönderildi”
Ölçme ve Değerlendirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Doğan, “Bize kapılarını açan ve tüm olanakları sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere Ege Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum. Bu yıl, kongremize 100’ün üzerinde bildiri gönderildi. Bu da bizlere alanımızda yoğun akademik çalışmaların yürütüldüğünü gösteriyor. Alanımızda çalışma yapan tüm akademisyenlere, bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılacak tüm sunumların ve çalışmaların ölçme ve değerlendirme alanına katkı sunacağına inanıyorum. Herkese başarılı bir kongre diliyorum” diye konuştu.
Eğitimde ve psikolojide ölçme değerlendirmenin ele alındığı ve üç gün sürecek kongrede yapılacak toplam 4 panel, 96 bildiri, 3 çalıştay ve bir atölye kapsamında alanında uzman akademisyenler bilgi paylaşımında bulunacak.