Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de II. Uluslararası Bilim Şenliği başladı

Lisansüstü öğrencilerinin tezleri iki gün boyunca tartışılacak

EÜ’de II. Uluslararası Bilim Şenliği başladı

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilim Şenliği etkinliği, bu yıl uluslararası nitelik kazandı. “II. Uluslararası Bilim Şenliği Lisansüstü Tez Buluşmaları” programının açılışı, EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Açılışa EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, TDAE Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, akademisyenler ve lisansüstü öğrencileri katıldı.

EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünün kuruluşunun 40’ıncı yılı içerisinde bulunduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan,  “Sosyal Bilimler Enstitümüz, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında nitelikli bilim insanları yetiştirmek ve yayınlar üretmek amacıyla 40 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Bu 40 yıl içerisinde enstitümüz, pek çok alana yönelik birimleri de içinde barındırarak sürekli eğitim yelpazesini genişletti. Bu süre zarfında binin üzerinde doktora, 2 bin 500’ün üzerinde tezli yüksek lisans, 3 bin 600’ün üzerinde tezsiz ve uzaktan yüksek lisans öğrencisini mezun etti. Bu yıl enstitümüzde iki binin üzerinde öğrenci kayıtlı. Bunlardan 123’ü ise uluslararası öğrenci statüsünde. Enstitümüz, 36 anabilim dalında lisansüstü eğitimlerini başarıyla yürütüyor” diye konuştu.

“Enstitümüz, üniversitemizin hedefleriyle paralel çalışmalar yürütüyor”

EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünün, üniversitenin hedeflerine yönelik çalışmaları başarıyla yürüttüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Ersan, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde üniversitemizin belirlediği araştırma üniversitesi olma, eğitim-öğretimde kalite, öğrenci odaklılık, uluslararasılaşma ve dijitalleşme hedeflerimiz doğrultusunda önemli başarılara imza attık. Enstitümüz, uluslararasılaşma hedefimiz kapsamında Özbekistan yükseköğretim kurumları ile iş birliğinde çalışmalar yürütmektedir. Üniversitemizin hedeflerine yönelik olarak enstitümüz, açmış olduğu 19 lisansüstü program ile en fazla program açan birimimiz olmuştur. Bu dönemde 4 doktora, 12 tezli yüksek lisans ve 3 tezsiz yüksek lisans programı, Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış ve öğrenci alımı gerçekleştirilmiştir. Yeni programlar açma çalışmalarımız devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz,  lisansüstü öğrencilerimizin bilimsel gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan etkinliğimizin bu yılki programında 10 oturumda 39 sunum yapılacak. Etkinliğimizin verimli geçmesini diliyor, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“5 yılda akademik ve idari olarak önemli mesafe kaydettik”

Ege Üniversitesinin son yıllarda yakaladığı başarılara değinen Prof. Dr. Mustafa Mutluer, “Köklü bir geçmişi bulunan Ege Üniversitesi, özellikle son 5 yıldır akademik ve idari anlamda büyük mesafeler kaydetti. Araştırma üniversitesi olma, eğitim-öğretimde kaliteyi artırma ve öğrenci odaklılık hedefleri doğrultusunda ciddi ilerleme sağlayan üniversitemiz, 5 yıl süreyle tam akreditasyon alan bir araştırma üniversitesi olmuştur. Öğrenci odaklılık ile ilgili ödülünü de Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, bizzat Cumhurbaşkanımızın elinden almıştır. Bu başarılarda Rektörümüzün vizyonerliği ve çabalarının katkısı büyüktür. Yeni dönemde ise uluslararsılaşma ve dijital dönüşüm üniversitemizin hedefleri olmuştur. Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak bugüne kadar yürüttüğümüz akademik politikamızda bu hedeflere odaklanmış çalışmalar yapılmaktadır. Çalışmalarımız neticesinde lisansüstü öğrencilerimiz yıl içerisinde pek çok ödüle layık görülmüştür. Dijitalleşme, öğrenci odaklılık ve uluslararasılaşma alanına yönelik çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Özellikle Özbekistan yükseköğretim kurumları ile çift diploma programları için ortak çalışmalar başlattık. Yine son bir yılda 3 adet uluslararası etkinliğe imza attık” diye konuştu.

Toplam 10 oturumda 39 tez çalışması sunulacak

Uluslararası Bilim Şenliği etkinliğini bu yıl uluslararası alana taşıdıklarını dile getiren Prof. Dr. Mutluer, “Etkinliğimizi her yıl geleneksel hale getirmek istiyoruz. Etkinliğimiz kapsamında lisansüstü öğrencilerimiz, hazırladıkları tezleri tartışma ortamına sunacaklar. Toplamda 10 oturumuz olacak. Bu oturumlarda 39 tez çalışması sunulacak. Multidisipliner bir etkinlik olacak. Programımızın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

İki gün sürecek etkinlik kapsamında; Arkeoloji, Psikoloji, Tarih, Edebiyat, Yabancı Dil, Gazetecilik, İktisat, İşletme, Coğrafya, Felsefe, Uluslararası İlişkiler gibi konularda hazırlanan lisansüstü tezler, jürinin beğenisine sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir