Gök, “AB’nin hibe programlarından yararlanmalıyız”
EÜ’de “Uluslararası Hibe Programları ve Kaynak Geliştirme Stratejileri” konuşuldu
Gök, “AB’nin hibe programlarından yararlanmalıyız”
Süleyman Ali Sönmez – Zeynep Bozkurtlu
Ege Üniversitesi (EÜ) Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğünce organize edilen “Kariyer Söyleşileri” kapsamında EÜ Hemşirelik Fakültesi tarafından “Uluslararası Hibe Programları ve Kaynak Geliştirme Stratejileri” başlıklı bir söyleyişi gerçekleştirildi. Çevrimiçi olarak yapılan ve moderatörlüğünü Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay Ünsal Atan’ın yaptığı söyleşiye, konuşmacı olarak Kaynak Geliştirme Uzmanı Süleyman Gök katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan moderatör Prof. Dr. Şenay Ünsal Atan, “Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma politikası ve araştırma üniversitesi hedefleri kapsamında uluslararası destekli projelerin sayısını ve niteliğini artırmak, üniversitemizi yenilikçi ve iş birliğini açık hale getirip teşvik etmek ve öğrenciler ile öğretim elemanlarının uluslararası platformlara katılımını teşvik etmek amacıyla çalışmalarımız sürüyor” dedi.
“Sürdürülebilir toplum için projeler üretmeliyiz”
Uluslararası projelere rağbetin her geçen gün arttığını belirten Süleyman Gök, “Türkiye’de Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası projelerin fazlasıyla ilgi gördüğü bir dönemdeyiz. Avrupa Birliği, sağlamış olduğu araçlar sayesinde toplumsal ve akademik yapıları düzenleyerek dönüştürmektedir. Söz konusu projeler ise bu kapsayıcı dönüşümün en önemli araçlarından biridir. Bu bağlamda Avrupa Birliğinden hibe almak, alınan hibelerle projelerimizi çeşitlendirmek çok önemlidir. Küresel sorunlara kapsayıcı, yenilikçi ve sürdürülebilir bir çözüm üretmek amacıyla ve Türkiye olarak tarihsel süreç içerisindeki adaylık perspektifimizdeki uyum sürecinde bu hibe programlarını kullanmak ve bu fonlardan yararlanmak durumuzdayız” dedi.
Proje hazırlama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususları aktaran Süleyman Gök, “Proje yapım aşamasından evvel geçmişte izlenen stratejiler incelenmeli, Avrupa Komisyonunun programlarına göz atılmalıdır. Söz konusu programlar, Avrupa Komisyonunun 5 ile 6 yıllık stratejik planları ve öncelikleri doğrultusunda hazırlanmıştır. 2021-2027 yılları arasında Avrupa Komisyonunu en öncelikli alanları; Dijital Avrupa, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Sosyoekonomik Alanda Kapsayıcılık, Hiç Kimseyi Geride Bırakmama ve Sağlık’ gibi temaları barındırıyor. Proje hazırlığında bu planlara bakılmalıdır” diye konuştu. Söyleşi sonunda Süleyman Gök, katılımcıların sorularını cevapladı.