Ege Üniversitesi yeni dönem hazırlıklarına başladı
Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek mottosu ile Türk yükseköğretimine pek çok ilki kazandıran Ege Üniversitesinde, yeni eğitim-öğretim dönemine yönelik hazırlıklara başlandı. Bu kapsamda idari ve akademik birimlerin yetkilileri ile birlikte kampüste incelemelerde bulunan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hem sürdürülen projeleri yerinde inceledi hem de iyileştirilmesi gereken alanlarla ilgili fikir teatisinde bulundu.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde hayata geçirdiğimiz projeler, dijital uygulamalar, teknolojik yenilikler ile altyapımızda gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşüm hem akademi dünyası hem de ülkemizin geleceği olan gençler tarafından yakından takip ediliyor. Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek sloganı ile önemli çalışmalar yaptık. Özellikle öğrenciyi merkeze koyan vizyon uygulamaları hem kurumumuza hem de yükseköğretime kazandırdık. Bilindiği gibi bu çalışmalarımızın neticesinde üniversitemiz, YÖKAK tarafından kurumsal tam akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi oldu, ardından ülkemizin öncü araştırma üniversiteleri arasına adını yazdırdı. Ulusal ve uluslararası arenada birçok üniversiteyi geride bırakarak istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürdü. Eğitim öğretim, araştırma geliştirme, uluslararasılaşma, dijitalleşme ve topluma katkı alanlarındaki başarılarımızı daha ileriye taşıma hedefi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
“Türkiye Yüzyılı’na nitelikli katkı sunmayı amaçlıyoruz”
Rutin haline getirdikleri ortak akıl toplantılarında akademisyenlerle bir araya gelmeye devam ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesinde oluşturulan kalite kültürünün sürdürülmesi, bilim ekosisteminin geliştirilmesi ve eğitim-öğretim verimliğinin artırılması hedefiyle geçtiğimiz hafta 19 fakülteyi ayrı ayrı gezerek üst yöneticileri ve akademisyenleriyle bir araya geldik. Öğretim ve araştırma faaliyetlerini değerlendirdik. Gerçekleştirdiğimiz toplantılarda hem akademik birimlerinizin faaliyetlerini dinledik hem de gelecekte yapılacak projelerle ilgili bilgi aldık. Akademik niteliği artırma hedefiyle gerçekleştirdiğimiz bu toplantıların oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim. Ege Üniversitesi olarak Türkiye Yüzyılı’na nitelikli katkı sunmayı amaçlıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Cumhuriyetimizin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’ yapmak için devletimizle ve milletimizle el ele yürümeye devam edeceğiz” dedi.
“Yeni döneme büyük bir motivasyonla başlayacağız”
Yeni eğitim öğretim dönemine büyük bir motivasyonla başlayacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ciğerlerimizi dağlayan Kahramanmaraş merkezli ardışık felaketlere müteakip, Yükseköğretim Kurulu, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemini ilk etapta uzaktan, ardından hibrit olarak sürdürülmesi yönünde karar vermişti. Biz de üniversitemiz yetkili organlarında gerekli değerlendirmeleri yaparak önce online, ardından karma eğitime başladık. Güçlü teknolojik altyapıya ve uzaktan eğitimde önemli bir tecrübeye sahip olan üniversitemizde pandemide olduğu gibi deprem felaketinde de hiçbir öğrencimize mağduriyet yaşatmayarak eğitim öğretimimizi kesintisiz sürdürdük. Bu süreçte tüm dijital gücümüzle öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye devam ettik. Şimdi 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz döneminde geleceğimiz olan gençlerimizle bir arada olmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.
Binalardan derslik ve laboratuvarlara, kültür ve sanat merkezlerinden spor tesislerine, bilişim altyapısından kütüphane imkânlarına, beslenme ve barınma olanaklarından çevre dizaynına kadar her alana yönelik yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Budak, huzurlu, yaya öncelikli, yeşil ve sürdürülebilir bir kampüs için yaz boyu aralıksız iyileştirme faaliyetlerine devam edeceklerini vurguladı.
“Çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz”
Öğrenci odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde öğrencilerin eğitim öğretimdeki ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük bir titizlikle hareket ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni eğitim yılı hazırlıkları kapsamında tüm idari birimlerin yöneticileri ile kampüsü adım adım gezerek yapılacak olan bakım onarım çalışmalarını yerinde inceleyip, ihtiyaçların tespitini yaptık. Öğrencilerimizin daha modern ve donanımlı binalarda eğitim alması yolunda attığımız adımlardan biri olan ve kampüsün merkezinde konumlandırılan 10 bin 992 metrekarelik alanıyla, 91 derslik kapasitesi ile 2 bin 740 öğrenciye eğitim verecek olan Yabancı Diller Yüksekokulu örnek bir binaya kavuştu. Elektrik, elektronik, haberleşme, yapay zekâ, biyomedikal, güç ve enerji sektörlerinde görev yapacak genç mühendislerin nitelikli öğrenim görebilmeleri için yapımı tamamlanan Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Ek Laboratuvar Binasında bulunan 10 araştırma laboratuvarı, 9 lisans eğitim laboratuvarı ve 45 ofis tam donanımlı hale getirildi. Bölüm çatısındaki bilimsel projelerin çağın gereklerine uygun koşullarda sürdürülmesine olanak sağlayacak yeni tam donanımlı laboratuvarlarımız, lisans ve lisansüstü eğitime ilişkin çalışmaların daha yüksek standartlarda yürütülmesini hedefliyoruz. Yeni eğitim-öğretim dönemini heyecanla beklerken, temel stratejilerimiz arasında yer alan öğrenci odaklılık ilkemiz doğrultusunda, öğrencilerimizin kampüsümüzde huzur ve güven içinde eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz” dedi.