Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Alptekin, “Türkiye kültürel süper güçtür”
EÜ İletişim Fakültesinde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Dersi yoğun katılımla gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Alptekin, “Türkiye kültürel süper güçtür”
· Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış dersini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Kültür Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Fecir Alptekin, “Türkiye bir kültürel süper güçtür. İletişimciler olarak Türkiye Yüzyılında Türkiye markasını ve potansiyelini yaşatmak ve yüceltmek en önemli görevimizdir” diye konuştu.
· Etkinlik öncesinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve sanatçı Sinan Akçıl’ı makamında ağırlayarak ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış dersi, Fakülte Konferans Salonunda gerçekleşti. Açılış dersini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Kültür Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Fecir Alptekin verirken, etkinlikte başarılı sanatçı Sinan Akçıl da öğrencilerle buluştu. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Alptekin’e geleneksel hale gelen “Altın Kariyer Ödülü” takdim etti. Dünyaca ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu da katılımcılar arasında yer aldı.
Uzun yılladır iletişim sektörünün içinde yer aldığını ifade eden Fecir Alptekin, “20 yıl özel sektörde gazetecilik, köşe yazarlığı, editörlük, radyo programları gibi işlerde çalıştım. Bütün hayatımı kültür-sanata odakladım, o alanda derinleşmeye çalıştım ve bunu iletişimle yoğurdum. Ama hayatta en çok şeyi gazetecilik yaptığım dönemde öğrendim. Ülkemizin pek çok kültür-sanat değeriyle o dönemlerde röportaj yapma şansı buldum. Gazetecilik bana engin bir deneyim alanı sundu” dedi.
“Türkiye Yüzyılı sizlere emanet”
Kültür-sanatla tüm meslek hayatı boyunca bağını koparmadığını söyleyen Alptekin, “Kültür-sanat ile geçen hayatım ve edindiğim bilgiler, beni kültür sanat diplomasisi alanında üst düzey bürokrat olma noktasına getirdi. Daha önce markalar için çalışırken artık Türkiye için çalışmaya başladım. Kültürel diplomasi; konvansiyonel siyaset aletlerini kullanmadan, propaganda yapmadan, sadece tarihi, doğal güzellikler, sanatsal değerler gibi yumuşak güç unsurlarını kullanarak uluslararası arenada hayranlık uyandırmak ve itibarınızı artırmak, bu yolla ilişkilerinizi genişletmek ve uluslararası çıkarlarınızı yükseltmektir. Geçmişten günümüze tüketim kültürüyle ve sinema aracılığı ile yaratılan ‘Amerikan Rüyası’ olgusu, kültürel diplomasi operasyonuna güzel bir örnektir. Yarının iletişimcileri olarak aklınızda bir şey bulunsun; Türkiye, bir kültürel süper güçtür. O yüzden ürettiğiniz tüm işlerde bizlerin kültürel değerlerini gözetin. Geleceğin dünyasında Türkiye’nin potansiyel gücünü vurgulayın. İletişimciler olarak bizlerin Türkiye markasını yaşatıyor ve yüceltiyor olmamız lazım. Geleneklerimizin üzerine gelecek hedeflerimizin konduğu Türkiye Yüzyılı kavramı çok önemli. Türkiye Yüzyılı sizlere emanet” diyerek sözlerini noktaladı.
Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, ilk kez açılış dersi uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Bu anlamlı günde ilk açılış dersimizde Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız ve Kültür Sanat Politikaları Kurulu üyesi Fecir Alptekin bizlerle birlikte oldu. Kendisi Türkiye’nin altın kariyerli isimlerinden birisi ve kariyer öyküsü son derece ilham verici. Biz de bu yüzden kendisine artık geleneksel hale gelen ‘Altın Kariyer’ ödülünü gururla takdim ettik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Dekan Prof. Dr. Gültekin, Fecir Alptekin’e “Altın Kariyer” ödülünü verdi. Başarılı sanatçı Sinan Akçıl, öğrencilerle fakülte fuaye alanında bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.