Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Spor Bilimleri Fakültesinde mezuniyet coşkusu

Ege Üniversitesi (E.Ü) Spor Bilimleri Fakültesi 28. Dönem mezunlarını sektöre uğurladı. Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE -Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine; E.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Rudarlı, Uluslararası Cimnastik Hakemi Öğr. Gör. Mehmet İnce, Spor Psikolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Engür, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Konuşmasına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın selamını katılımcılara ileterek başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan,“ Ege Üniversitesi, 1955 yılından beri Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olarak, Ar-Ge odaklı eğitim ve araştırma faaliyetleriyle toplumun ihtiyaçlarına cevap veriyor. Sizler, bu köklü geçmişin mirasını taşıyarak, bugün meslek sahibi bireyler olarak mezun oluyorsunuz. Bu başarıda sizin özverinizin ve velilerinizin desteğinin büyük payı var. Hayatı bir kitap olarak düşünürsek, bugün bir bölümünü tamamladınız. Bundan sonraki bölümleri siz yazacaksınız. Unutmayın, Atatürk’ün dediği gibi, ‘Türk evladı ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.’ Siz de ecdadınızın mirasını taşıyarak, kendinize, ailenize, devletinize ve insanlığa faydalı bireyler olun. Yine Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü hatırlayarak, hayatınızda sporun da önemli bir yer tutmasını dilerim. Yolunuz açık, bahtınız güzel olsun.” dedi.

“Fakültemiz uluslararası donanıma sahip”

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer, “Ege Üniversitesi Türkiye’nin dördüncü Ege Bölgesi’nin en köklü üniversitesi olarak kuruluşu 1955 yılından günümüze nitelikli bilgi üreterek evrensel ölçekte bilim dünyasına katkıda bulunmaktadır. Bu yapı bünyesinde 1992 yılında kurulan Spor Bilimleri Fakültesi ülkemizin spor bilimleri alanında belirlenen hedeflere ulaşması için ideal eğitim ve üst düzey araştırmalar yürüten mükemmelliği ilke edinmiş öncü bir kurumdur. Uluslararası donanıma sahip açık ve kapalı spor tesisleriyle eğitim ve araştırma kalitesi son derece yüksektir. Kuruldukları günden bugüne üniversitemizin ve fakültemizin bu güçlü yapıya ulaşmasında emeği geçen tüm yöneticilerimize ve son dönemde üniversitemizin tam akredite, öğrenci odaklı ve araştırma üniversitesi olmasını sağlayan, bu yönde sergilediği özverili çalışmalar ve liderlik için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkürlerimi arz ederim.” diye konuştu.

“ Daima pozitif, yapıcı ve mütevazı olun”

Öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Timuçin Gençer, “Spor bilimleri alanında edindiğiniz bilgi ve deneyimler, sadece akademik kariyeriniz için değil, aynı zamanda bireysel gelişiminiz ve topluma katkınız için de güçlü bir temel oluşturmaktadır. Sizler, bu değerli disiplini öğrenerek ve yaşayarak önemli bir adım attınız. Şimdi, aldığınız bu eğitimi hayatınızın her alanında ve mesleğinizde başarıyla kullanma zamanı geldi. Ege Üniversiteli olmanın verdiği özgüven ile işinize sımsıkı sarılın.  Daima pozitif, yapıcı ve mütevazı olun. Akıl ve Bilimin yolundan asla ayrılmayın. Bu noktada sizlere olan inancımız tamdır. Ulu Önderimiz ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda; laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, Vatanın bölünmez bütünlüğü, Yüce Türk Ulusu’nun aydınlık yarınları için daima emin adımlarla yürüyünüz” dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarının yetiştirilmesinde emeği geçen değerli akademisyen ve idari çalışanlarının yanı sıra ailelere de teşekkür eden Prof. Dr. Gençer, “Sevgili aileler bu değerli gençleri eğitimleri için bizlere güvenerek emanet ettiğiniz için şahsım, fakültem ve üniversitem adına sizlere teşekkürlerimiz sunarım” dedi.

Prof. Dr. Gençer, “Sevgili meslektaşlarım spor dünyasına yapacağınız büyük katkıları görmek için sabırsızlanıyorum. Tüm yaşamınızın sağlık, mutluluk, başarılar ile dolu olmasını dilerim yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

“Çabalarımız ve azmimiz meyvesini verdi”

Öğrenciler adına konuşan Fakülte Birincisi Irmak Erirgin, “ Bugün burada fakülte birincisi olarak konuşmak büyük bir gurur. Öncelikle mezun olan tüm arkadaşlarımı tebrik ederim. Çabalarımız ve azmimiz nihayet meyvesini verdi. Üniversitemizin istikrarlı desteğiyle zorlu bir dört yılı geride bırakmayı başardık. Bana destek olan anne, babama, tüm velilerimize, imkânları mümkün kılan kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Dekan Prof. Dr. Timuçin Gençer tarafından, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi, Ege Üniversitesini ve Spor Bilimleri Fakültesini temsil edecek olan Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri; Uluslararası Cimnastik Federasyonu Artistik Cimnastik Erkekler Branşı Uygulama Hakemi Öğr. Gör. Dr. Mehmet İnce ile Türkiye Yelken Federasyonu Spor Psikolojisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Engür’e “Olimpiyat Katılım Belgesi” verildi. Tören sonunda mezunlar kep atarak, mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir