Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜTF Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı yeniden akredite oldu

Türkiye’nin ilk çocuk ürolojisi bilim dalı olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı, European Board Of Pediatric Urology (EBPU) tarafından yeniden akredite edildi. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ulman ve ekibi, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek Akreditasyon Belgesini takdim ettiler.

Üniversite olarak her alanda akreditasyon çalışmalarına devam ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak hem kurumsal düzeyde hem de birimler düzeyinde kalite ve akreditasyon çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Üniversitemizde kaliteyi bir kültür haline getirdik. A Plus kalitede sağlık hizmeti veren Tıp Fakültesi Hastanemiz, bölgeye ve ülkemize şifa dağıtırken aynı zamanda eğitim kalitesini de her alanda tescillemeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalında faaliyet gösteren Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı, daha önce sahip olduğunu uluslararası akreditasyonunu yenilemeye hak kazandı ve altyapısının, eğitiminin ve sunduğu sağlık hizmetinin uluslararası standartlarda olduğunu kanıtladı. Bu vesile ile Anabilim Dalımız Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ulman ve ekibine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Belgemiz uluslararası alanda önemli bir referans niteliği taşıyor”

Yeniden akredite olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden EÜTF Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ulman, “Çocuk Ürolojisi Bilim Dalımızın 2018’de almış olduğu Avrupa akreditasyonu (UEMS-MJCPU) başarıyla yenilendi. 1993 yılında kurulan Ege Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı, Türkiye’nin ilk çocuk ürolojisi bilim dalı olmasının yanı sıra Avrupa akreditasyonuna sahip çok az sayıdaki merkezden biridir. Bilim dalımızın başarılarının kanıtı olan bu belge, Ege Üniversitesinde verilen çocuk ürolojisi yan dal uzmanlık eğitiminin uluslararası tescili anlamındadır. Bu akreditasyon belgesi, bilim dalımıza yurt dışından eğitim için gelen çocuk cerrahları ve ürologlar için önemli bir referans niteliği taşımaktadır. Kliniğimizin bilimsel çalışmaları, uluslararası yayınları, düzenlediğimiz kurs, çalıştay ve kongreler bu akreditasyonu almamızda etkili olmuştur. Üniversite yönetimimiz ve dekanlığımızın süregelen büyük destekleriyle; Doç. Dr. Ali Tekin, Doç. Dr. Sibel Tiryaki’den oluşan öğretim üyesi kadromuz ve iki yan dal asistanımız ile çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir