Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Hemşirelik Fakültesi yeni öğrencilerini bekliyor

Ege Üniversitesi: “Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek”

Türkiye’nin ve Avrupa’nın lisans düzeyinde ilk hemşirelik eğitimi veren kurumu olan Hemşirelik Yüksekokulu’nun devamı niteliğindeki Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, tam kurumsal akreditasyona sahip, erişilebilir, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesi bünyesinde ulusal ve uluslararası arenada hemşirelik disiplinine öncülük ederek sağlık profesyonellerini sektöre kazandırıyor.

Bilimsel altyapısını, uzman akademik kadrosu ve kaliteli eğitimiyle birleştiren Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından Türkiye’de beş yıllık akreditasyon alan ilk hemşirelik lisans programı olma özelliği taşıyor. EÜ Hemşirelik Fakültesi, hemşirelikte entegre eğitim modeli uygulayan ilk ve tek fakülte konumunda. Fakültede Hemşirelik Bölümü altında; Hemşirelik Esaslar, İç Hastalıkları, Cerrahi Hastalıklar, Kadın Sağlığı ve Hatalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Halk Sağlığı hemşirelikleri ile Hemşirelikte Yönetim ve Hemşirelikte Öğretim anabilim dallarında eğitim veriliyor. Üniversite sınavlarında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği hemşirelik fakülteleri arasında yer alan EÜ Hemşirelik Fakültesinde eğitim planının yüzde 30’u İngilizce derslerden oluşuyor. Bununla birlikte ERASMUS Plus ve Orhun gibi değişim programları kapsamında öğrencilere, farklı kültürlerden gelen bireylerle etkileşim sağlama fırsatı tanınıyor.

“Engelsiz Fakülte”

Mezunlarına sağlık sektöründe geniş iş imkanları sunan EÜ Hemşirelik Fakültesini tamamlayan öğrenciler; koruyucu, tedav­i edi­ci­ ve rehabilitasyon merkezler­i gi­bi­ sağlık kuruluşlarında ve d­iğer kurumlarda hemşire ve yönetici­ hemşi­re olarak çalışabi­liyor. Öğrenciler ayrıca eğitim dönemlerinde bilgi ve becerilerini; Ege Üniversitesi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Hastaneleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezleri, Huzurevleri, Doğumevleri, Anaokulları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarında geliştirebiliyorlar. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardım Eğitim Merkezi bulunan tek Hemşirelik Fakültesi olan EÜ Hemşirelik Fakültesi, Ege Üniversitesinin “Engelsiz Ege” hedefi kapsamında YÖK tarafından verilen “Mekanda Erişilebilirlik Engelsiz Bina Turuncu Bayrak” ödülüne sahip. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi; dünyanın en büyük meslek ağı olan Florence Network üyesi ve Hemşirelik Tarihi Koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Öğrencilerine kaliteli eğitimle birlikte sosyalleşme imkanları da sunan EÜ Hemşirelik Fakültesinin; basketbol, futbol, voleybol ve yüzme takımları bulunuyor. Fakülte çevresinde, futbol, basketbol, voleybol ve teni­s sahaları mevcut. Fakülte her yıl çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve çalıştay gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler de bu faaliyetlerde etkin rol üstleniyorlar. Ayrıca Fakülte öğrencileri tarafından kurulan Ege Hemşirelik Topluluğu (EHEMT) çatısı altında öğrencilerin  kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyecek pek çok sosyal faaliyet gerçekleştiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir