Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Eğitim Fakültesi, öğretmen ve psikolojik danışman adaylarını bekliyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi, kaliteli ve donanımlı altyapısı, nitelikli insan kaynağı, akredite programlarıyla mesleğinin gerektirdiği sorumluluk ve değerlerin farkında olan öğretmen ve psikolojik danışmanlar yetiştiriyor. Bünyesinde yedi bölüm ve bölümlere bağlı dokuz lisans programı barındıran Eğitim Fakültesinde, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yapılan yatırımlar ve altyapı çalışmaları neticesinde öğrencilere pek çok imkân sunuluyor.

Bünyesinde barındırdığı; 34 Derslik, 7 Laboratuvar, 2 Seminer Salonu, Teknoloji Sınıfı, Psikolojik Danışma Birimi, Müzik ve Drama Odası, 8 Atölye, Sanat Galerisi, 4 Kulüp Odası, Okuma ve Kültür Salonu, 66 Ofis, Pedagojik Formasyon Birimi, Test, Analiz ve Araştırma Birimi ve Akreditasyon Birimi ile öğrencilere bir yandan kaliteli eğitim sunarken, bir yandan da oldukça geniş bir sosyal yaşam alanı tanıyor.

Avrupa Öğretmen Eğitimi Ağı (European Teacher Education Network) üyesi olan EÜ Eğitim Fakültesinin, Georgia State University (ABD) ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimi anlaşması bulunuyor. Bu anlaşma sayesinde Eğitim Fakültesi, bünyesinde eğitim gören öğrencilere ve öğretim elemanlarına yeni deneyimler yaşama imkânı sunuyor. Uluslararasılaşma misyonu çerçevesinde pek çok çalışma yürüten Eğitim Fakültesi, üniversitenin uluslararasılaşma  misyonuna büyük katkı sağlıyor. Ulusal ve uluslararası arenada adından sıkça söz ettiren Eğitim Fakültesi, Erasmus+ Programı kapsamında, öğrenci ve öğretim elemanlarına Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gidebilme fırsatı sağlıyor.

“Lisans ve lisansüstü programların eğitim kalitesi tescilleniyor”

Eğitim kalitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen, Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edilen Eğitim Fakültesinde bir yandan lisans programları ile yetkin öğretmen ve psikolojik danışmanlar yetiştirilirken, diğer yandan da lisansüstü programlarla, yükseköğretime donanımlı akademik insan kaynağı kazandırılıyor. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı, Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Lisans Programı, EPDAD tarafından tescillenen fakülte yeni aday öğrencilerini bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir