Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Avrupa Pickleball Şampiyonası” hazırlık kampı Ege Üniversitesi’nde!

Ege Üniversitesi, İngiltere’de gerçekleştirilecek Avrupa Pickleball Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışacak 13 aday sporcunun şampiyona hazırlık çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Ege Üniversitesi Tenis Kortlarında beş gün boyunca devam eden hazırlık kampının teknik ekibini  Pickleball Türkiye’nin teknik sorumlusu ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Dervent, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Devrilmez ve Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Araş. Gör. Berkcan Boz oluşturdu. Avrupa Pickleball Şampiyonası 23-24 Kasım 2024 tarihleri arasında İngiltere’nin Southampton şehrinde gerçekleştirilecek. Şampiyonada Türkiye’yi 3’ü kadın, 3’ü erkek olmak üzere toplam 6 sporcu temsil edecek. Pickleball Türkiye takımının teknik sorumlusu Prof. Dr. Fatih Dervent, gerçekleştirilen hazırlık kampı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda tarihte ilk kez düzenlenecek ve yirmi dört ülkenin katılacağı Avrupa Şampiyonası için son hazırlıkların gerçekleştirildiğini ve hazırlık kampı süresince teknik ve taktik çalışmalara ağırlık verdiklerini belirtti. Aynı zamanda, Avrupa Pickleball Federasyon’nunda yönetim kurulu üyeliği görevini de yürüten Prof. Dr. Dervent, Pickleball sporunun Türkiye’de yaygınlaştırılması için gerçekleştirilen çalışmalara da değindi.

“Ege Üniversitesi’nde verimli bir kamp süreci geçirdik”

Prof. Dr. Dervent, “Uluslararası alanda en hızlı yayılım gösteren branşların başında yer alan Pickleball ülkemizde de hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya devam ediyor. Özellikle son dönemde gerçekleştirilen uluslararası turnuvalar, Avrupa Şampiyonası Seçmeleri, Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan Erasmus+ Sport PackPick Projesi, akademik çalışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile Pickleball’un yayılımı son derece ivme kazanmış durumda. Bu ivmelenme sürecinin önemli bir bileşeni olarak ülkemizin uluslararası alandaki temsiliyeti ve elit düzeydeki oyuncuların gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda, bu sene ilk kez gerçekleştirilecek olan Avrupa Pickleball Şampiyonası’na katılım gösterecek yirmi dört ülke arasında bulunuyoruz. Şampiyonaya kadar olan süreçte oyuncuların gelişimi için koordineli bir antrenman programı ve farklı şehirlerde hazırlık kampları planlamıştık. Bu kapsamda teknik ve taktik çalışmalarımıza odaklandığımız kampların birincisini Ege Üniversitesi’nde yoğun bir tempoda gerçekleştirdik. Oldukça verimli bir kamp süreci geçirdiğimizi söyleyebilirim; oyuncuların kamp sürecindeki öğrenme süreçleri ve gelişiminden memnun kaldık. İlerleyen dönemlerde de hazırlık çalışmalarımıza hız kazanarak devam edeceğiz. Organizasyona ev sahipliği yapan Ege Üniversitesi’ne ve yetkililerine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz” dedi.

“Pickleball, ekonomik olmasının yanı sıra keyifli bir oyun”

Pickleball Türkiye takımının yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Berkcan Boz, Avrupa Şampiyonası için gerçekleştirilen hazırlıkların yanı sıra, İzmir’de ve Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Pickleball çalışmalarına değindi. Arş. Gör. Boz, Pickleball’un oynanması ve yaygınlaştırılması için Ege Üniversitesi’nin önemli merkezlerden biri olma potansiyeline sahip olduğuna işaret ederken, Pickleball’un çok yönlü doğasının İzmir şehri ve üniversitenin yapısı ile uyumlu bir yapıya sahip olabileceğini belirtti. Arş. Gör. Boz, “Pickleball katılımcıların yaş grupları açısından en geniş yelpazeye sahip sporlardan biri. Bunun yanı sıra, rekreatif yapısı ve kapsayıcı doğası itibariyle toplumun geniş bir kesimi tarafından oynanma potansiyeline sahip. Ekonomik olmasının yanı sıra, keyifli bir oyun da. Oyuncular arasında uluslararası olarak çok bilinen bir mottosu var ‘One More Game (Bir Oyun Daha!)’ Bu oyuncuların oyundan aldığı keyfi ve bitmesi istenmeyen bir süreci ifade ediyor. İzmir gibi sportif, sosyal, ekonomik ve turistik açıdan çok yönlü bir yapıya sahip bölgelerde Pickleball’un önemli bir kitleye ulaşabileceğini ve sevileceğini değerlendiriyoruz. Son dönemde artan oyuncu sayısı, yakın zamanda üniversite takımlarının kurulması, şehirde ve üniversitelerde başlayan kort ve altyapı çalışmaları, turizm bölgelerinde düzenlenen turnuvalar, spor organizasyonları, sosyal sorumluluk projeleri ve üniversite merkezli akademik çalışmalar bu potansiyele ulaşmak için yapılan önemli çalışmalar arasında yer alıyor. Bu çalışmaların en önemli adımı olarak, senenin başında Ege Üniversitesi Pickleball takımımızı kurduk ve Nisan ayında gerçekleştirilen üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası’nı Türkiye üçüncüsü olarak derece ile tamamladık. Şu an ev sahipliğini gerçekleştirdiğimiz Avrupa Şampiyonası Hazırlık Kampı’nın aday kadrosunda da üniversitemizden 5 sporcu bulunuyor. Kısa süre içerisinde elde ettiğimiz bu kazanımlar doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Bu yolun devamı için hazırladığımız eylem planı ile Pickleball’un üniversitemizde ve şehrimizde yaygınlaştırılması adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu sürecin başından bu yana üniversite takımımızı ve faaliyetlerimizi destekleyen rektörümüz sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyoruz ” diye konuştu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 13 sporcu beş gün boyunca yoğun bir kamp programına alınırken, antrenmanlarda ağırlıklı olarak teknik ve taktik çalışmalara yer verildi. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim görmekte olan dört öğrencinin organizasyon gönüllüsü olarak görev yaptığı hazırlık kampında, öğrenciler spor organizasyonları ile ilgili uygulamaları yakından takip ederken aynı zamanda eğitim çalışmalarına katıldı.

Pickleball Nedir?

Pickleball; badminton, masa tenisi ve tenis unsurlarını birleştiren bir paddleball sporudur. İki veya dört oyuncu ile tahtadan veya fiber-kompozit malzemelerden yapılmış sert raketler kullanılarak delikli polimer top ile tenis kortu gibi bir zeminde ya da kapalı spor salonunda oynanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir