Ege Üniversitesinin TÜBİTAK başarısı sürüyor
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” 2024 Yılı 1. Döneminde, bir sonraki dönemi beklemeden revize edilerek yeniden sunulan projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Ege Üniversitesinin bu kapsamda sunduğu 6 projeden 5’i daha destek almaya hak kazandı. Bu sonuçla Ege Üniversitesinin 2024 yılı 1. Döneminde, Araştırma Destek Programları Başkanlığından destek alan proje sayısı 12’den 17’ye çıkmış oldu.
Projeleri destek alan bilim insanlarını başarılarından dolayı tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Proje üretme seferberliğimiz devam ediyor. TÜBİTAK-ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına önerilen projelerden desteklenenler daha önce açıklanmıştı. Üniversitemizin 12 projesi destek almaya hak kazanmıştı. Programının 2024 yılı 1. dönemi kapsamında bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru hakkı tanınan 6 projemiz vardı. Bunlardan 5 tanesi daha desteklenmeye uygun görüldü. 2024 yılında 1. dönem kabul alan 12 projemiz vardı. Yeni desteklerle proje sayımız 17 projeye yükselmiş oldu. Bu başarılar üniversitemizde araştırma yapma ve proje hazırlama konusunda sürdürülebilir bir yapının olduğunu ortaya koyuyor. Araştırma ekosistemimizin daha da güçlendiğini görüyoruz. Ülkemizin öncü araştırma üniversitelerinden birisi olarak, bilim üretme ekosistemimizi, araştırma altyapımızı güçlendirerek; tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada daha ileriye taşımak, Türkiye Yüzyılı idealini gerçeğe dönüştürmek için tüm mensuplarımızla, yılmadan yorulmadan çalışacağız. Sürdürülebilir başarılarımıza katkı sunan bilim insanlarımıza, teşekkür ediyorum” dedi.
Projeleri desteklenen akademisyenler
TÜBİTAK- ARDEP 1001 Programının 2024 yılı 1. dönemi kapsamında bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapan; Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülşah Türkmen, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Çetinkaya, Aşı Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezinden Dr. Özlem Günay Eşiyok, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Rengin Özgür Uzilday, Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Evran’ın projeleri çağrı kapsamında desteklemeye uygun bulundu.