Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Senatosundan Dekan Gültekin’e anlamlı ödül

EÜ Çeşme Turizm Fakültesinin çehresi rekor bağışla değişti

Ege Üniversitesi olağan senato toplantısında bir sunum yapan Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde akademik yapılanmasını tamamlayarak,  fakültede son dönemde 2,5 milyon dolarlık rekor bağışlarla inşa edilen; Eğitim ve Uygulama Mutfağı, Gastronomi Akademisi ve 108 kişilik 2 katlı 2 bloktan oluşan öğrenci yurdunun yapım süreci ile ilgili bilgi verdi.

Ege Üniversitesi Yeni Senato Salonu’nda, Rektör Prof. Dr. Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. İlkin Şengün ve  senato üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin “Araştırma Üniversiteleri” sıralamasında geçen yıla göre 2 basamak yükselerek 13’üncü sırada yer aldığını, bu ivmeyi daha yukarılara taşımak için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda, farklı disiplinlerden bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştirilen  “Ar-Ge Şurası”nın somut çıktılarının yer aldığı “Ar-Ge Strateji Belgesi’”senato üyeleriyle paylaşıldı. Ardından Araştırma Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulan Akademik Teşvik Ofisi, Proje Destek Ofisi, Makale Yazım ve Yayın Destek Ofisi, Veri İzleme ve Değerlendirme Ofisi ve Sıralamalar Ofisi birim sorumluları sunumlarını yaptı.

Toplantının devamında Rektör Prof. Dr. Budak tarafından yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte hizmete giren Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Öğrenci Yurdu’nun tamamlanmasına öncülük eden ve Ege Üniversitesine 2019-2024 yılları arasında en fazla bağış kazandıran Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e başarı plaketi takdim edildi. Ardından Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda, 2,5 milyon dolarlık rekor bağışla inşa edilen ve modern bir kampüse kavuşan Çeşme Turizm Fakültesinin hem akademik hem fiziki hem de donanımsal yapılandırılma sürecini anlattı.

“Rektörümüzün kapsayıcı liderliği bizleri motive etti”

Çeşme Turizm Fakültesinin bölge ve Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Gültekin, Cumhuriyetin ilk asrını, Türkiye Yüzyılını turizmin yüzyılı yapmak için nitelikli projeler ürettiklerini dile getirdi.  Dekan Prof. Dr. Gültekin,  “Fakültelerin kazandırdıkları bağışların niteliği, aynı zamanda itibarlı bir halkla ilişkiler etkinliği de olabilmektedir. Çeşme Turizm Fakültesindeki bağış süreci de fakültenin şahlanışına katkı sağlamış, görünürlüğünü artırmış ve fakülteyi ilgi merkezi haline getirmiştir. En başta ifade etmeliyim ki, bu konudaki yüksek motivasyonu Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak sağlamıştır. Rektör Hocamız,  pandemi döneminde gerçekleşen fakülte kurulu toplantısına bizzat başkanlık yapmış, bu toplantıda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü kurulmuştur. Kendisi, fakültenin şahlanışına öncülük etmiş ve bizler için ilham verici olmuştur. Bu vesileyle Sayın Rektörümüzün gösterdiği liderliği de kucaklayıcı ve kapsayıcı olmasından dolayı ‘Toplumsal Vicdan Liderliği’ olarak tanımlamaktayım” diye konuştu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün kurulmasının bağışlara öncülük ettiğini dile getiren Prof. Dr. Gültekin, “Amerika’da ‘Feyza’nın Mutfağı’ projesi adı altında önemli bir gastronomi vizyonu sunan Feyza Altındağ Shipley ile iletişime geçerek projemizi ‘Bridge to Türkiye’ vakfına onaylattırdık. Ardından 750 bin dolarlık bağışla Türkiye’nin en donanımlı gastronomi akademilerinden birini Fakültemiz bünyesinde kurduk. Gastronomi akademisinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin konaklama sorunlarına çözüm için 1,5 milyon dolarlık projenin onayını alarak öğrenci yurdumuzu inşa ettik. Önümüzdeki yıllarda da Fakültemizin tamamen yeniden yapılanması ve iki yeni yurt inşa edilmesi ile ilgili planlarımız bulunmakta” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir