Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Prof. Dr. Ümit Erdem son yolculuğuna uğurlandı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi yönetimi, odaların temsilcileri, akademisyenler, Prof. Dr. Erdem’in sevenleri, öğrencileri ve ailesi katıldı.

Tören, Prof. Dr. Ümit Erdem’in özgeçmişinin katılımcılara aktarılmasıyla başladı. Törende konuşan Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Prof. Dr. Emine Malkoç True, “ Prof. Dr. Ümit Erdem hocamız, 44 yıllık akademik yaşamı boyunca pek çok bilimsel çalışma yapmış, 7 doktora 29 yüksek lisans tezi yönetmiş, binlerce lisans öğrencisi yetiştirmiştir. Mesleki yaşamı boyunca ulusal ve uluslararası düzeyde birçok etkinlik gerçekleştirmiştir. Hocamız, sadece bilimsel alandaki başarılılarıyla değil aynı zamanda yenilikçi yaklaşımı ve girişimci ruhuyla daima örnek alınan bir akademisyen olmuştur. Ümit Erdem, bilgi birikimi ve eşsiz hitap yeteneği ile öğrenciler için her zaman bir rehber, bir yol gösterici olmuştur. Bu yönleriyle de birçok kişinin hayatında derin izler bırakmıştır. Başta kederli ailesi olmak üzere tüm öğrencilerine, peyzaj mimarlığı camiasına sabır ve başsağlığı diliyor, bugün burada bulunarak acımızı paylaşan sizlere şahsım ve bölümü adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Törende, Prof. Dr. Erdem’in sevenleri de söz alarak kendisiyle ilgili düşüncelerini ve anılarını paylaştılar. Katılımcılar, tören sonunda Prof. Dr. Erdem adına açılan hatıra defterine de duygularını aktardılar. Prof. Dr. Ümit Erdem, Bornova Ali Rıza Güven Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bornova Eski Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Prof. Dr. Ümit Erdem Kimdir?

1945 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Erdem,  Aydın Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesini kazanarak burada lisans eğitimini tamamladı. Almanya Justus-Liebıg Üniversitesinden doktor unvanını alan Prof. Dr. Erdem, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden öğretim üyesi olarak emekli oldu. Çevre ve peyzaj mimarlığı alanındaki çalışmalarıyla tanınan, aynı zamanda toplumda çevre bilincini artırmak adına önemli çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ümit Erdem, Avrupa Ekoloji Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulundu. Prof. Dr. Erdem, bilim adamı kimliği dışında müzik ve şiirle de ilgilenerek sanatla iç içe bir yaşam sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir