Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Eğitimde Yenilikçi Adımlar: Ege Gameathon İzmir İle Eğitimi Yeniden Şekillendiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Ege Üniversitesi Bornova Gençlik Merkezi ile Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü iş birliğinde, “Eğitimde Yenilikçi Adımlar” teması altında, öğrenciler, öğretmenler ve eğitim uzmanlarına yönelik çeşitli oyun aktiviteleri ve yenilikçi eğitimleri içeren “Ege Gameathon İzmir” adlı bir öğrenme maratonu düzenlenecek.

Maraton, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü bahçesinde 17 Ekim 2024 Perşembe günü 500 üniversite öğrencisinin katılımı ile başlayacak. Etkinlik, 18 Ekim 2024 Cuma günü ise Bornova’da belirlenen ilkokullarda devam edecek. Katılımcılarına sadece eğlence sunmanın ötesinde iş birliği, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirme fırsatı sunacak olan Ege Gameathon İzmir, eğitimde dönüşüm sürecine ilham veren bir kaynak olarak öne çıkıyor.

Program kapsamında, Öğrenme Tasarımları iş birliğiyle gerçekleştirilecek atölyeler arasında “Bazı Gençler Daha Da Haklı”, “Doğa Dostu Kariyer Haritası Oluşturma”, “Mindfulness ile Zihinsel Esneklik”, “Müzik ile İyi Oluş Hali”, “Duygusal Dayanıklılık”, “Scratch Öğreniyoruz”, “Afet Yönetimi Atölyesi”, “Flört Mü Şiddet Mi?”, “Oyunlaştırma Atölyesi”, “Gençlik Hakları Atölyesi”, “Hareketli Oyunlar”, “Podcast 101”, “Avrupa Gençlik Fırsatları Atölyesi”, “Ayırmıyoruz Birleştiriyoruz”, “Sosyal Girişimcilik Atölyesi”, “Dilbaz: Etkili İletişim Atölyesi”, “Kişisel Marka – Kariyer Yönetimi”, “Yaratıcı İleri Dönüşüm: Çanta Tasarımı Atölyesi” yer alacak.

Düzenlenecek atölyelerle gençlerin; çocuk hakları, girişimcilik, toplumsal eşitlik gibi çeşitli konularda bilgi edinmeleri ve farkındalık geliştirmeleri amaçlanıyor. Maraton ile gençlerin 21. yüzyıl becerilerini öğrenerek girişimcilik ekosistemine hazırlanmaları; öğretmenlerin ise yeni nesil eğitim yaklaşımlarını keşfetmeleri ve dijital eğitim olanaklarını en üst düzeye çıkarmaları hedefleniyor.

Proje, Bornova Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri; Devrim Işık ve Haluk GÜRLEYEN koordinasyonunda gerçekleştirilecek olup İzmir’in eğitim ve gençlik gelişimine katkıda bulunacak önemli bir platform olarak değerlendiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir