Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli genç araştırmacıların uluslararası başarısı sürüyor

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Agah Kozan, “TÜBİTAK 2219  Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu” almaya hak kazandı. Arş. Gör. Dr. Kozan, İngiltere’nin Lancaster Üniversitesi’nde “Investigation of an Approach for Combining Hypothesis Tests for Newly Emerging Events with Facility Location Optimization in Emergency and On-Demand Transportation-Acil Durum ve Talep Üzerine Taşımacılıkta Tesis Yerleşim Optimizasyonu ile Yeni Ortaya Çıkan Olaylar İçin Hipotez Testlerini Birleştirmeye Yönelik Bir Yaklaşım” konulu araştırmayı yürütecek.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Arş. Gör. Dr. Agah Kozan’ı makamında ağırlayarak tebrik etti. Prof. Dr. Budak, “Fen Fakültesi İstatistik Bölümünden Arş. Gör. Agah Kozan hocamız, TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu almaya hak kazanarak İngiltere’de bir yıl boyunca çalışmalarını yürütecek. Üniversitemizin markasını uluslararası arenada duyurmaya devam edeceğiz. Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

TÜBİTAK’ın sağladığı destekle yürütülen araştırmanın Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma misyonuna katkı sağlayacağını ifade eden Arş. Gör. Dr. Agah Kozan, “TÜBİTAK bursu sayesinde yapılacak olan araştırma faaliyeti ile Üniversitemiz ile Lancaster Üniversitesi arasında uluslararası iş birlikleri kurulma fırsatları sağlanmış olacak. Lancaster Üniversitesi, sadece İngiltere çapında değil dünyaca tanınan bir üniversite olma niteliği taşıyor. Gerçekleştireceğimiz bu araştırma ile yeni ortaya çıkmakta olan büyük fenomen durumlarında acil durum lokasyon optimizasyonu ele alınarak akademik alanda önemli katkılar sağlanması hedefleniyor” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir