Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EGEGAPUM’A ULUSLARARASI AKREDİTASYON

Ege Üniversitesinin uluslararası akreditasyona sahip ilk ve tek merkezi oldu

Ege Üniversitesi Girişimsel Anatomi ve Plastinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEGAPUM), uluslararası geçerliliği olan  CPD (Continues Profesional Development) akreditasyonu almaya hak kazandı. Ege Üniversitesi Girişimsel Anatomi ve Plastinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Okan Bilge  ve Merkez Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Servet Çelik, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek Akreditasyon Belgesini takdim ettiler.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite olarak her alanda akreditasyon çalışmalarına devam ediyoruz. Bir kültür haline getirdiğimiz akreditasyon ve kalite çalışmalarımızı hem kurumsal hem de birimler düzeyinde sürdürüyoruz.  Bu doğrultuda yeni kurulan araştırma merkezlerinden birisi olan Girişimsel Anatomi ve Plastinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi uluslararası tanınır ‘Continues Profesional Development’ akreditasyonu almaya hak kazandı. Merkezimiz,  altyapısının, donanımının ve bilimsel kapasitesinin uluslararası standartlarda olduğunu kanıtladı. Bu akreditasyon üniversitemizin uluslararası tanınırlığına da önemli katkı sağlayacak. Bu vesile ile Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Okan Bilge’ye ve Merkez Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Servet Çelik’e teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 “Merkez tarafından pek çok bilimsel faaliyet gerçekleştirildi”

EGEGAPUM Müdürü Prof. Dr. Okan Bilge, “Sürekli mesleki gelişim – SMG (Continues Profesional Development – CPD), bir konuda profesyonel olarak performans göstermek için gereken bilgi ve becerilerin isteğe bağlı olarak sürdürülmesi ve geliştirilmesidir. Bireylerin yeni beceriler kazanmaları, bilgi edinmeleri, mevcut bilgi ve becerilerini geliştirebilmeleri ve kariyerlerini şekillendirmelerine katkı sağlayan her türlü faaliyeti kapsamaktadır. Bir eğitime, kursa veya bir etkinliğine katılmaktan, yeni yeterlilikler için çalışmaya veya bir işin yeni yönlerini öğrenmeye kadar her türlü faaliyet SMG (CPD) içerisine dahil edilebilir. Ege Üniversitesi Girişimsel Anatomi ve Plastinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ülkemizde sağlık alanında ihtiyaç duyulan konularda SMG faaliyetlerini önceleyen vizyon ve misyonu doğrultusunda, 2023 yılında hizmete başlamıştır. Merkezimiz, kuruluşundan bu yana iki yıldan daha kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, çok sayıda mezuniyet sonrası eğitimlere ev sahipliği yapmış, mesleki derneklerin kurs ve kongrelerine altyapı ve bilimsel desteklerde bulunmuştur. Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen kadavra üzerinde bire-bir “hands-on” eğitimlerimizin yanı sıra, çevrim içi ve çevrim dışı derslere, eğitim videolarına ve diğer eğitim materyallerine ulaşılabilmeyi sağlayan dijital eğitim platformu ve düzenlenen webinarlar ile eğitimlerin sürekliliği sağlanmaktadır.” dedi.

“Eğitim faaliyetlerimizi çeşitlendirerek güçlendireceğiz”

Merkezin faaliyetlerin uluslararası standartlarda olduğunun tescillendiğini belirten Prof. Dr. Okan Bilge, “Ülke içinde sağlanan bu olanakların yurt dışında da duyulması, merkezimizin ve üniversitemizin uluslararası tanınırlığı ve güvenilirliğinin arttırılabilmesi maksadıyla uluslararası geçerliliği olan CPD (Continues Profesional Development) akreditasyonuna başvurulmuş ve 15 Ekim 2024 tarihi itibarıyla akreditasyonumuz gerçekleşmiştir. Bu akreditasyon ile EGEGAPUM olarak merkezimizde gerçekleştirilecek her türlü mesleki gelişim faaliyetinin uluslararası yüksek standartları karşılayabilir durumda olduğu teyit ve tasdik edilmektedir. Üniversitemiz bünyesinde uluslararası akreditasyona sahip olan ilk ve tek uygulama ve araştırma merkezi olarak üniversitemiz adına yüklendiğimiz sorumluluğun bilincinde, eğitim faaliyetlerimizi çeşitlendirip güçlendirerek yolumuza devam etmekteyiz. Bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen sayın Rektörümüze ve üniversitemiz üst yönetimimize şükranlarımız sunarız.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir