Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Prof. Dr. Gültekin “Yeni medya uzmanlarını yetiştirmek iletişim fakültelerinin görevidir”

 EÜ ev sahipliğinde “Uluslararası Yeni Medya ve İletişim Kongresi” düzenlendi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde; BZT Turan Akademisi, Bakü Devlet Üniversitesi ve Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi iş birliğinde “Uluslararası Yeni Medya ve İletişim Kongresi” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Kongre Başkanlığını Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in yaptığı etkinliğin onur konuğu Azerbaycan eski büyükelçisi Hulusi Kılıç oldu.

Sözlerine Ankara’da TUSAŞ’a yönelik hain terör saldırısını lanetleyerek başlayan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Alçakça saldırılara rağmen Türkiye’nin özellikle savunma sanayindeki yükselişini durduramayacaklar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yararlılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Gültekin, “Yeni Medya ve İletişim, Fakültemizin en yeni bölümü olarak eğitim vermeye başladı. Önümüzdeki yıl, bu yeni bölümümüze öğrencilerimizi almayı hedefliyoruz. İletişim çağını yaşadığımız bu dönemde, yeni medya oldukça önemli. Dijital teknolojiler, yapay zeka,  sanal gerçeklik gibi uygulamalar dünyaya açılmamızı daha da kolaylaştırdı. Biz İletişim Fakültelerinin görevi de bu yeni medya teknolojilerine hakim uzmanları yetiştirip sektöre kazandırmaktır. Yeni medya teknolojilerinin kontrolsüz kullanımının yaratacağı olumsuzluklar da asla göz ardı edilmemelidir. Tüm konuklarımıza katılımları için çok teşekkür ediyor, verimli bir kongre olmasını diliyorum” diye konuştu.

Programın onur konuğu Büyükelçi Hulusi Kılıç, “Öncelikle Ankara’da yaşanan hain terör saldırısını nefretle lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağılığı diliyorum” dedi.

“Azerbaycan COP 29’a ev sahipliği yapacak”

Kongrenin önemine değinen Kılıç, “Dünyada iletişim çok önemli bir noktaya geldi. Bu açıdan bu kongrede paylaşılacak veriler önem arz ediyor. Azerbaycan da önümüzdeki günlerde çok önemli bir uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak. Geçen yıl Dubai’de 28’incisi düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansının (COP) 29’uncu toplantısı Azerbaycan’da gerçekleştirilecek. Azerbaycan’ın böylesine uluslararası arenada önem arz eden bir toplantıya ev sahipliği yapması hem Türk dünyası için önemli bir gelişme hem de bizler için bir gurur verici bir hadisedir” diye konuştu.

“Sosyal Medya’da ‘Dijital vatandaş’ olduğumuzu unutmamalıyız”

Kongre kapsamında “Sosyal Medya Etiği ve Dijital Güvenlik” konulu bir sunum gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Danışmanı Dr. Özkan Avcı, “Öncelikle kamu kurumlarında çalışan ve makam temsil eden kişilerin sosyal medya kullanımlarında diğer vatandaşlardan daha dikkatli davranmaları elzemdir. Hiç kimseyle şahsi şekilde tartışmaya girilmemesi gerekiyor. Güveli bir ortam gibi görünse de sosyal medya aslında son derece tehlikeli bir ortam. Sosyal medya etiği kapsamında başkalarına saygı göstermek, doğru bilgi paylaşmak, yasalara uymak gibi sorumluluklarımız var. Sosyal medyada da ‘dijital’ bir vatandaş olduğumuzu unutmamalıyız. Hukuki sorumlulukların ve dijital dünyaya yönelik kanunların da bilinmesi gerekiyor” dedi.

Kongre kapsamında Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Baxtiyor Yakubov, EÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Topsümer, EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aziza Kurbanova ve Bakü Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aygün Ezimova yaptıkları konuşmalarda Yeni Medya ve İletişim konusuna yönelik bilgilendirmelerde bulundular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir