EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Gönüllü Takımı bir ilke imza attı
Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Gönüllü Takımı tarafından “1. Uluslararası Sağlık Bilimleri Öğrencileri Sempozyumu” EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi.Sempozyum başkanlığını EÜ SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Kadir Özkan ve Ebelik Bölümü Öğrencisi Ceyda Aydın üstlendi. Etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Fırat Sarsar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı, akademisyenler, personel ve öğrenciler katıldı.Konuşmacı ve oturum başkanlarının tamamen öğrencilerden oluştuğu uluslararası sempozyumda; sağlık alanındaki yenilikler, hastalıklar, tedavi yöntemleri ve sağlık hizmetleri hakkında paneller gerçekleştirildi.
Sempozyum Başkanı Kadir Özkan “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamızın her daim belirttiği gibi ‘Tam Akredite, Öğrenci Odaklı, Sağlık Temalı’ bir araştırma üniversitesinin öğrencileri olma bilinci ile hep birlikte düzenlediğimiz sempozyumun dünyada bir ilk olmasının mutluluğunu Ege Üniversitesi öğrencileri olarak yaşıyoruz. ‘Ege’ye Vefa Yılı’nın sonlarına doğru ve Üniversitemizin kuruluşunun 70. yılında düzenlediğimiz sempozyumun ilerde bir gelenek haline geleceğini umut ediyoruz. Bu süreçte her daim yanımızda olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere bizi destekleyen hocalarımıza ve değerli katılımcılarımıza düzenleme kurulu adına teşekkür ederim” diye konuştu.
Öğrencinin bakış açısıyla sağlık konuşuldu
Uluslararası düzeyde düzenlenen sempozyumda öğrencilerin oturum başkanlığında sağlık alanındaki yenilikler, hastalıklar, tedavi yöntemleri ve sağlık hizmetleri hakkında paneller Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümlerinin, Ege Üniversitesi Ar-Ge Topluluğunun ve Azerbeycan 2 Nolu Bakü Üssü Tıp Kolejinin öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Konuşmacılar, genetik ve hücresel bozukluklardan işitme sağlığına, adölesan dönemdeki karşılaşılan problemlerden toplum sağlığını etkileyen faktörlere kadar geniş bir yelpazede bilgi paylaştılar. Ayrıca, egzersiz ve fiziksel aktivitenin önemi, nörolojik fizyoterapi yöntemleri ve beslenme alışkanlıklarının sağlık üzerindeki etkileri gibi konular da tartışıldı. Sempozyum, farklı üniversite ve fakültelerden 200’den fazla katılımcının yoğun katılım ve ilgisiyle tamamlandı.